Haberler

SANATÇI TURGAY BAŞYAYLA'DAN, BAŞKAN SELÇUK'A ZİYARET

4 Ocak 2018 Perşembe

Demirci'ye program çekimi için gelen sanatçı Turgay Başyayla, Belediye Başkanı Selami Selçuk'u makamında ziyaret etti.

Show Tv'de yayınlanan Lezzet Yolculuğu programının sunucusu, sanatçı Turgay Başyayla İlçemiz Mahmutlar mahallesinin gelenek, görenek ve yöresel ürünlerini tanıtmak üzere Demirci'ye geldi. Mahmutlar mahallesinde yaklaşık 6 saat süren çekimin ardından Demirci Belediyesine giden sanatçı Başyayla, Belediye Başkanı Selami Selçuk'u da makamında ziyaret etti.

Ziyarette daha önce Sanatçı Turgay Başyayla ile tanışan Demirci Hakimi Safa Altınkaya'da ziyarette yer aldı.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Belediyesinin kültür hizmeti olan öğretmen Sezai Eren tarafından hazırlanan, içerisinde Demirci türkülerinin yer aldığı "Gönül Dilinden Demirci " kitabını hediye etti.

DEMİRCİ HER YÖNÜ İLE MÜKEMMEL BİR İLÇE

Zeybekler diyarı Demirci'de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Turgay Başyayla " Manisa'nın ilçeleri arasında yer alan şirin ve güzel ilçemiz Demirci'de çekimler yaptık.Demirci merkezi gezip dolaştık. Başkanımızın hizmetleri ile Demirci çok önemli yollar katediyor. Bunu dışarıdan gören bir göz daha iyi fark ediyor.Değerli başkanım Selami Selçuk'a çok teşekkür ediyoruz. Bizi Demirci'ye davet etti, buranın kültürünü, gelenek ve göreneklerini çekmemizi sağladı. Demircinin mahalleleri kültürel olarak çok zengin bir yere sahip " dedi.

DÜNYANIN EN GÜZEL HÜNNAP'I DEMİRCİ'DE YETİŞİYOR.

Demirci'ye çok şifalı ürünler yetiştiğini ifade eden sanatçı Başyayla " Demircinin çok köklü bir kültürünün yanı sıra, şifa deposu olan, her derde devam olan hünnap meyvesi var. Bende şeker hastalığı ile mücadele eden birisiyim. Bu yüzden hünnap meyvesini tercih ediyorum ve tüketiyorum. Bunun yanında eriği de çok güzel. Başta sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Bu ilçede ne yetişiyor herşey organik ve şifalıdır " dedi.

KIYMETLİ BAŞKANIM DEMİRCİ'YE EN GÜZEL HİZMETLERİ SUNUYOR

Sanatçı Turgay Başyayla " Demirci Belediye Başkanımız Selami Selçuk her alanda Demirci'yi kalkındırmak ve daha güzel bir şehir olması için çalışma yapıyor. Yapısal, kültürel anlamda, yollar, parklar ve çevre düzenlemeleri ile Demirci değişiyor ve güzelleşiyor. Başkanımız bilge bir şahsiyet, kendi kültürüne ve değerlerine çok hakim birisi. Başkanlarımızın bu şekilde donanımlı olması bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Sanatçımız Turgay Başyayla, program çekimlerine Demirci'yi de dahil ederek  davetimize icabet etti. Demirci ana arterlerden büyükşehirlerden uzak bir yerleşim yerinde. Belki de bu şekilde kültürünü ve geleneklerini muhafaza ediyor. Kendisine ve Show Tv ailesine teşekkür ediyorum. Kültürel manada Demirci Belediyesi olarak özgün bir çalışma hazırladık. Gün yüzüne çıkmamış, Demirci ve yöresine ait 50 Demirci türküsünün yer aldığı " Gönül Dilinden Demirci " kitabını kendisine hediye ediyorum " dedi. 

2802

Tüm Haberler