Haberler

BAŞKAN SELÇUK'TAN, HALI DOKUYAN BAYANLARA ZİYARET

12 Aralık 2017 Salı

Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçemiz Kulalar mahallesinde halı  dokuyan bayanları ziyaret etti, taleplerini dinleyerek çeşitli hediyeler verdi.

12 Aralık 2017 Salı günü İlçemiz Kulalar mahallesine giden Belediye Başkanı Selami Selçuk, mahallenin ana geçim kaynaklarından olan halı atölyelerinde halı dokuyan bayanları ziyaret etti. Kulalar mahallesinde dokunan el halıları Konya ve İstanbul'a oradan da yurtdışında birçok ülkeye gönderiliyor. El halıları birçok ebatta birbirinden güzel desenlerle ile ilmek ilmek dokunarak hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta, halı dokuyan bayanların taleplerini dinledi, kolaylıklar dileyerek çeşitli hediyeler takdim etti.

EL HALICILIĞININ SON KALESİ DEMİRCİ

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Demirci el halıcılığının en son kalesi. Günümüzü ve tarihimizi yansıtan halılar Demirci ve mahallelerinde dokunmaya devam ediliyor. Demirci'de dokunan halılar sadece Ankara, İstanbul gibi Türkiye'nin farklı kentlerine gitmiyor. Dünyanın en büyük şehirlerine gönderiliyor. Bu noktada el halı dokumasında bayanlarımızda ev ekonomilerine katkı sunmak amacıyla çalışıyorlar. Kulalar mahallemizde halı dokuyan bayanlarımızı ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdik. El halıcılığında Türkiye'nin temsilcisi olan Demircimizde el halıcılığında daha ileri noktalara taşımak için desteklerimizi sürdüreceğiz "dedi.

3311

Tüm Haberler