HASTANE YENİ EK BİNA YATIRIMI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI.
16 Nisan 2026 Perşembe
Belediye Başkanımız Erkan Kara, ilçeyi sağlık alanında bölgenin çekim merkezi haline getirecek olan "Devlet Hastanesi Ek Bina" projesi için somut adımların atılmaya başlandığını müjdeledi.
Sağlık Bakanlığı’ndan oluşan heyet Demirci Devlet Hastanesi ek binası projelendirmesi için Demirci’ye geldi.
Başkanımız Erkan Kara, ilçenin kaderini değiştirecek vizyon projelerine bir yenisini daha ekliyor.
Göreve geldiği günden bu yana Ankara-Demirci hattında yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Belediye Başkanımız Erkan Kara, Demirci Devlet Hastanesi’nin kapasitesini 2’ye katlayacak dev ek bina yatırımı için somut adımları attı.
GENİŞ KATILIMLI SAHA İNCELEMESİ VE DRONE ÇEKİMLERİ
Hastaneye yapılacak ek bina için belirlenen alan üzerinde gerçekleştirilen saha inceleme çalışmasına; Belediye Başkanımız Erkan Kara, Sağlık Bakanlığı Yapı ve Projelendirme Dairesi heyetinin yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ercan Başoğul ile Demirci Belediyesi Fen ve İmar İşleri birimi yetkilileri katıldı.
Çalışmalar kapsamında, yeni binanın yükseleceği alanın drone ile detaylı görüntüleri alınarak teknik analizler gerçekleştirildi.
Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı ile müşterek yürütülecek plan ölçümlerinin ardından, binanın projesinin hızla tamamlanarak inşaat sürecine geçilmesi hedefleniyor.
7 Bin 500 Metrekarelik kapalı olarak inşa edilecek olan yeni ek bina ile yeni poliklinikler, hasta yatak sayısı kapasitesi ve yeni tıbbi cihazlar kazandırılması hedefleniyor.
Yeni ek bina ile artan sağlık talepleri yerinde karşılanarak, Demirci’nin "Bölge Hastanesi" olma hedefi gerçekleştirilecek.
BAŞKANIMIZ ERKAN KARA: "GAYRETLE VE AZİMLE DEMİRCİ’MİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM “
İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Erkan Kara "Göreve geldiğimiz ilk gün hemşerilerimize verdiğimiz sözleri, bugün somut adımlara dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün Bakanlık heyetimiz, Cumhur İttifakı ilçe başkanlarımız ve teknik ekibimizle birlikte 7 bin 500 metrekarelik ek bina yatırımımız için ilk saha çalışmalarını tamamladık.
Bizim derdimiz de davamız da Demirci’mize kalıcı eserler bırakmak. Ankara’da yürüttüğümüz yoğun diplomasi ve kesintisiz takip sonucunda, belediyemiz birimleri hazırlıkları hızla tamamlayacak. Gece gündüz demeden, el birliğiyle daha modern bir Demirci’yi inşa ediyoruz. Bu yatırımın şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Demirci bizim her şeyimiz, Demirci bizim geleceğimiz” dedi.
Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda teknik hazırlıklar hızla sürdürülüyor. Başkanımız Erkan Kara, bu büyük yatırımın en kısa sürede ilçeye kazandırılması için tüm enerjileriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
436