Haberler

BAŞKAN KARA, MANİSALI NAHT SANATÇISI KABADAĞ'IN SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ.

1 Mayıs 2024 Çarşamba

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, Manisa'da geleneksel ahşap kabartma, yontma ve naht sanatçısı olan 76 yaşındaki Hasan Kabadağ'ın fuaye alanındaki sergisini ziyaret etti. 

Naht sanatçısı Hasa Kabağdağ, Manisa Büyük Şehir Belediyesi ve Eğitime Katkı Derneği İşbirliğiyle Uluslararası Mesir Macunu etkinlikleri kapsamında Kültür Sitesi Fuaye Salonun da eserlerini Manisalıların ve çevre ilçelerden gelen vatandandaşların beğenisine sundu. 

Yıllar önce kamudan emekli olarak ahşap çalışmalarına gönül veren naht sanatçısı Hasan Kabadağ, yıllar boyugece gündüz emek vererek birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı. 

Naht sanatçısı Hasan Kabadağ açtığı sergilerde eserlerinden kazandığı geliri ise öğrencilere burs olarak aktarıyor. 
Belediye Başkanı Erkan Kara'da, naht sanatçısı Hasan Kabadağ'ın sergisine ziyarette bulundu. 

200 eserin yer aldığı sergiyi gezen Başkan Kara, naht sanatçısı Hasan Kabadağ'ın binbir emek vererek yaptığı eserleri tek tek inceledi.

Naht sanatçısı Hasan Kabadağ, Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kendisine teşekkür etti. 

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara ise " Mesir macunu festivali kapsamında nadide eserleri ile sergi açan Hasan Kabadağ'ı ziyaret ettik. Gerçekten binbir emek vererek hazırlanan eserleri çok güzel. En güzel olanı da sergilerinden ve eserlerinden elde ettiği geliri okuma mücadelesi veren öğrencilere burs olarak vermesi. Bu gönül güzelliği için ayrıca teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum" dedi. 

310

Tüm Haberler