Haberler

DEMİRCİ'NİN UNUTULMAZ LEZZETİ USTA ELLERDE HAZIRLANIYOR

4 Mart 2024 Pazartesi

Demirci'de 1952 yılında faaliyetine başlayan taş fırın 4. Kuşakta hizmet verirken, sabahın erken saatlerinde üretilen tahinli, şekerli ve tahin pekmezli pideler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Hacı Hasan mahallesinde 72 yıldır faaliyetine devam eden taş fırında ilçeye özgü geleneksel usullerle tahinli, şekerli, tahinli pekmezli, cevizli ve fındıklı pide üretimi yapan 60 yaşındaki fırın ustası Şükrü Özsoy, 50 yıldır da dede mesleğini çocukları ile birlikte sürdürüyor.

Fırın ustası Şükrü Özsoy çocukları ile birlikte sabahın erken saatlerinde odun fırınını yakarak pide hamurlarını hazırlıyor.

Fırıncı Özsoy daha sonra çocukları ile fırının karşısına geçerek müşterilerinin damak lezzetini süsleyen tahinli pide ve çeşitlerini hazırlıyor.

Vatandaşlarda sabahın erken saatlerinde fırının önünde bekleyerek sıcak tahinli pideye yoğun ilgi gösteriyorlar.

Fırın ustası Şükrü Özsoy yaptığı açıklamada “ 1952 yılında açıldı fırınımız. O yıllarda dedemiz tarafından yapıldı. Babam amcam birlikte çalıştılar. Sonrasında mesleği biz devraldık. Odun fırınında yaptığımız pidelerin ayrı bir tadı oluyor. Bizim kendi hazırladığımız tahin içerisine pekmez atıyor bu şekilde pidemiz daha lezzetli oluyor. Her gün sabah erken başlıyoruz. Tahinli pidenin yanında cevizli, şekerli ve fındıklı da yapıyoruz. İlkokula giderken başladım fırın mesleğine. 10 yaşımdan bu yana yapıyorum fırıncılığı. Mesleği 2 oğlum birlikte yapıyoruz. Fırıncılığın tüm inceliklerini onlara da öğrettim. Dedem, babam ve çocuklarım ile mesleğimiz 4. kuşakta. Sağlığım el verdiği sürece de devam edeceğim” dedi.

Vatandaşlardan Serdar Çınar “ Yıllardır bir gelenektir Demirci’de Şükrü ustadan tahinli pide almak. Biraz bekliyoruz yoğun oluyor ama beklediğimize değiyor. Dışarıdan bu lezzeti bilenler bize de gönderebilirmisin diyorlar. Bizde onlara göndermeye gayret ediyoruz. İşe giderken, her evde kahvaltıda mutlaka Şükrü ustanın tahinli pidesi bulunur “dedi.

Vatandaşlardan Semih Kırlı ise “ Tahinli pideyi seviyoruz. Çocukken buraya gelirdik tahinli pide alır sokaklarda satardık. Tahinli pideyi bu şekilde başka yerde bu lezzete bulunmaz “dedi.

1177

Tüm Haberler