Haberler

TRANSANATOLİA YARIŞININ DEMİRCİ AKINCILARI ETABI YAPILDI

9 Eylül 2023 Cumartesi

13. TransAnatolia Rally Raid yarışları milli mücadele toprakları olan Demirci Akıncıları topraklarında gerçekleştirildi.

13. TransAnatolia Rally Raid yarışlarına 13 ülkeden 122 yarışmacı ve 83 araç katılıyor.

2 Eylül’de Samsun’dan start alan TransAnatolia Rally Raid’de 6 gün geride kaldı. Yarışın altıncı gününde Afyonkarahisar’dan start alan sporcular, Büyük Taarruz’un önemli noktası Çiğiltepe ve Dumlupınar Meydan muharebe alanlarından geçerek Kurtuluş savaşının başladığı topraklar olan Manisa Demirci’ye ulaştı.

2350 km koşulacak olan yarışta bugüne kadar Strabon, Tokat, Kösedağ, Çayıralan, Felahiye, Belirsırma, Tuz Gölü, Sakarya, Frigya, Afyon, Süvarinin İzinde ve Dumlupınar etaplarında toplam 2020 km geride kaldı.

Yarışçılar milli mücadele döneminde düşmana karşı savaşılan topraklar olan Demirci’de yarışçılar 17 kilometrelik Demirci Akıncıları parkurunu geçerek TransAnatolia Rally Raid 9 Eylül Cumartesi günü 92. İzmir Enternasyonel Fuarı Kültürpark’ta  final töreni ile sona erecek.

Demirci Akıncıları etabında yarışları izlemek için bölgeye gelen vatandaşlarda Türk bayrakları ile yarışçıları tezahüratlarla selamladılar.

Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleride Demirci Akıncıları yol güzergahında yarışların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için geniş güvenlik önlemi aldı. 

13. TransAnatolia Rally Raid yarışlarına katılan eski Milletvekili Bekir Kuvvet Erim “ 6 yıldır TransAnatoli’da yarışıyorum. Bu seneki yarışımızın özelliği 2 Eylül’de Samsun’da başlaması ve 9 Eylül’de İzmir’de bitecek. Büyük Taarruzun olduğu topraklardan geçtik. Gerçekten mükemmeldi ”dedi.

51 yıllık ralici olan Mithat Diker ise “ Cumhuriyetimizin 100. Yılında yapılan bu güzel rotada hedefe doğru ilerliyoruz. Kurtuluş savaşının yapıldığı topraklardan geçiyoruz. Yarış güzel geçiyor ve çekişmeli oluyor. Demirci Akıncıları etabı gerçekten çok güzeldi. Orman yolundan ilerledik, belirlenen hedefe geldi. Yarışının sonunda burada insanlar bizleri Türk bayrakları ile karşılamaları bizi çok duygulandırdı “dedi.

Haberin videosunu izlemek için bağlantı adresine tıklayabilirisiniz https://youtu.be/7m2XwsYSrBU

1108

Tüm Haberler