Haberler

BAŞKAN SELÇUK'TAN, EĞİTİM KENTİ DEMİRCİ'YE MÜJDE

23 Ocak 2023 Pazartesi

Eğitim kenti Demirci'ye yeni eğitim kurumları kazandırılması amacıyla çalışmalar yapan Başkan Selçuk, ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi müjdesi geldi. 

4 Ocak 2023 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş ile birlikte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'u ziyaret etmişlerdi. 

Ziyarette Başkan Selami Selçuk, Demirci'ye ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi kurulması için hazırlanan dosyayı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'a sunmuştu. 

ÖSYM Başkanlığı tarafından Demirci'ye Sınav Koordinasyon Merkezi kurulması karar verildi. 

Bu karar ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Demirci'de yapılacak. 

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARI ARTIK DEMİRCİ'DE DE YAPILACAK

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Mutluyuz, gururluyuz. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'u ziyaretimizin ardından, Demirci'mize Sınav Koordinasyon Merkezi kurulmasına karar verildi. Bu karar ile artık ( üniversiteye giriş sınavı )YKS sınavına girecek çocuklarımız çevre il ve ilçelere gitmek zorunda olmayacaklar. Memleketlerinde üniversite sınavına girebilecekler. Bunun yanı sıra KPSS Ortaöğretim sınavlarıda ilçemizde yapılacak. YKS ve KPSS sınavları için ilçemize çevre ilçelerde den öğrenciler gelebilecekler "dedi. 

Başkan Selçuk, ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezinin açılması amacıyla titizlikle dosya çalışması ve alt yapı oluşmasını sağlayan Demirci Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Çetin'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksek Kocabaş'a ve Milli Eğitim Personeline çok teşekkür ediyorum "dedi. 

17 - 18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan Üniversiteye giriş sınavları İlçemiz yapılacak. 

ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi ise Demirci Eğitim Fakültesinde kurulacak ve hizmet vermeye başlayacak. 

1456

Tüm Haberler