Haberler

DAĞCILAR 30 AĞUSTOS'TA ZİRVEYE TIRMANDILAR

6 Eylül 2022 Salı

Şanlı 30 Ağustos Zaferinin 100. yılı anısına 5137 rakımlı Ağrı dağına çıkmayı başaran Demircili dağcılar tarafından zirvede Demirci Akıncıları flaması ve bayrağımızı dalgalandırdılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonunca 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılı anısına 5 Bin 137 rakımlı Ağrı Dağına tırmanış gerçekleştirildi.

Tırmanışta Demircili dağcılar da Ağrı dağı zirvesinde Demirci Akıncıları flamasını açarak, Milli mücadelede yunana büyük kayıplar verdiren Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve onun kumandasındaki Demirci Akıncılarını andılar.

Demircili dağcıların da yer aldığı Türkiye Dağcılık Federasyonu, 30 Ağustos Zafer Bayramında 65 dağcı Ağrı Dağı zirvesine çıktı.

27 Ağustos 2022 Cumartesi Doğubayazıt'tan giriş yapan ekip 28 Ağustos 2022 Pazar Çevirme köyünden geçerek 3200 rakımlı tepede kamp yaptı.

29 Ağustos Pazartesi günü ise 4200 rakımlı tepeye ulaşan Dağcılar, zorlu tepelerden ve alanlardan geçerek 30 Zafer Bayramının 100. yılında 5 BİN 137 rakımlı AĞRI DAĞI zirvesine ulaştılar.

Demircili işadamı, Türkiye Dağcılık Federasyonu 1. kademe antrenörü Atıf Eroğlu ve Gülderen Saygın'ın da yer aldığı ekip AĞRI DAĞI'nın zirvesine Demirci'nin Kurtuluşu ve Demirci Akıncıları anısına Demirci Akıncıları flaması açtılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 1. kademe antrenörü Atıf Eroğlu, AĞRI dağının zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştiren dağcılara şanlı Demirci Akıncılarının Kurtuluş savaşında yunana karşı verdiği amansız mücadeleleri anlattı.

5 BİN 137 rakımlı AĞRI dağı zirvesinde 1 saat kalan dağcı ekibi yapılan konuşmaların ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile birlikte program sona erdi.

Zorlu tırmanışa Türkiye Dağcılık Federasyonu Prof. Dr. Ersan Başar'da katıldı.

842

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ