Haberler

DEMİRCİ'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLERİ

30 Ağustos 2022 Salı

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılında Demirci'de resmi törenlerle program düzenlendi. 

Zafer bayramı törenleri kapsamında ilk programı belediye hizmet binası önünde bulunan Atatürk anıtında önünde düzenlendi.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. 

Törende Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hatice Sude Karaman tarafından " 30 Ağustos" şiiri ve Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Yunus Emre Isın tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. 

Atatürk anıtındaki törenin ardından Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tebrigatları kabul ettiler. 

Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve İlçe protokolü Demirci Eski Kabristanında bulunan Milli Mücadele Dönemi Demirci önderlerinden Beyliklerli Mehmet Ağa, Müftü İbrahim Hakkı Efendi, Belediye Başkanı Ethem Fehmi Efendi ve Serdarzade Mustafa Efendinin kabristanlarının ziyaret ettiler. 

Ziyarette İlçe Müftüsü İbrahim Sağlam tarafından dua okunmasının ardından, kabristanlara karanfil bırakıldı.  

30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri kapsamında Sarıçayır Akıncıları anıtında İlçe protokolü ve izcilerin katılımı ile program düzenlendi. Programda Demirci Akıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Kıncı tarafından, Demirci Akıncılarının verdiği mücadeleler üzerine sunum yapıldı. 

945

Tüm Haberler