Haberler

DEMİRCİ'DE 4 BARAJA 34 BİN YAVRU BALIK BIRAKILDI

21 Ağustos 2022 Pazar

Demirci'de 4 sulama barajına 34 bin yavru sazan balığı bırakıldı. 

Demirci'de yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Ayvaalan, Kılavuzlar, Güveli ve Kuzuköy sulama barajlarına Tarım ve Orman Bakanlığınca su kaynaklarında balık popülasyonunun korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla yavru balık bırakıldı.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kocabaş ve Eşi Munzur Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kutluyer Kocabaş tarafından yavru sazan balık baraj sularına bırakıldı. 

Sulama baraj ve göletlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kocabaş'ta incelemeler yaparak, tarımsal sulamanın yanı sıra tarım ürünleri kadar gelir sağlayacak olan kafes balıkçılık alanının araştırılması geliştirilmesi çalışma yapılıyor. 

Prof. Dr. Kocabaş tarafından baraj ve göletlerin belirli noktalarından su numuneleri alınarak bölgede hangi balık türlerinin yetiştirileceği tespit edilmeye çalışılıyor.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada"  Demirci'de 4 gölette su tutmaya başladı. Göletlerimiz ilçemizin sulu tarıma geçişinde, tarımsal faaliyetlerin daha verimli yapılmasında büyük önemi var. Göletlerden maksimum fayda olması için balıklandırma çalışması da başladı. Hükümetimiz, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğünce temin edilen 34 Bin yavru balık 4  sulama göletimize bıraktık. İnşallah bir kaç yıl içerisinde vatandaşlarımızın balıkçıklıkta yapabilmesini sağlamak " dedi. 

BAŞKAN SELÇUK " HEDEFİMİZ İLÇEMİZE KÜLTÜR BALIKÇILIĞINI KAZANDIRMAK "

Başkan Selçuk"  Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kocabaş, bölgemizdeki göletlerde hangi tür balıklerın olabileceği ve kültür balıkçılığını da ilçeye kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. 

Güveli Mahalle Muhtarı Veysel Açık ise " Güveli göletimize Tarım Bakanlığımız tarafından yavru balık salındı. Hükümetimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. BİN dekar araziyi sulayacak olan bu gölette balıkçıklada yöremiz insanı kazanç sağlayacak "dedi. 
 

1507

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ