Haberler

DEMİRCİ'DE ANADOLU YILDIZLAR TENİS TÜRKİYE FİNALİ BAŞLADI

22 Temmuz 2022 Cuma

Demirci'de Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Tenis Türkiye finalleri başladı.

Demirci tenis kortlarında gerçekleşen tenis finallerine İzmir, Konya, Iğdır, Adıyaman, Düzce ve Sakarya 20 ilden 155 sporcu katılıyor.

5 gün sürecek final karşılaşmalarına 12 erkek, 12 kız olmak üzere 24 takım yer alacak.

Final müsabakaları öncesi yapılan açılış töreninde konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Demirci Kaymakamı Adem Kaya yaptığı açıklamada " Ülkemizin dört bir köşesinden gelen sporcularımızı ilçemizde ağırlıyoruz. İlçemizde geçtiğimiz yıl ulusal turnuvalara ev sahipliği yapmaya başladık. Bu yılda devam ediyoruz. Hedefimiz Demirci'de her yaz tenis şampiyonlarının yapılmasını sağlamak " dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Bu finallere katılan her bir sporcunun iyi yerlerde olması temennimiz. Demirci kurtuluş savaşının en önemli duraklarından birisidir. Kurtuluş savaşı yıllarında yunanın işgal altında tutamadığı tek yer Demirci'dir. İlçemizin tanıtımız için yaptığımı her turnuvaya Demirci Akıncıları ismini vermeye gayret ediyoruz. İlçemizin tanınması amacıyla çalışmalarımız sürecek" dedi.

Demirci Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Yılmaz ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi tenis Türkiye finallerini ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Demirci'de 20 ilden 155 sporcuyu ağırlıyoruz. İlçemiz spor alt yapısı ile günden güne kendisini geliştiren, yenilenen tesisleri ile ivme kazandı" dedi.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü Levent Hasdemir " Düzce kız takımı ile tenis Türkiye finallerine katılıyoruz. Samsun'da grup maçları, çeyrek final, Trabzon da yarı final ve Demirci'de de finallerde yarışıyoruz. Demirci'de tesisler mükemmel. Her yer temiz ve kullanışlı olarak yapılmış " dedi.

850

Tüm Haberler