Haberler

TEKERLEKLİ SANDALYE GENİŞLETİLMİŞ GENEL KAMP BAŞLADI

16 Temmuz 2022 Cumartesi

Demirci, 15 ilden gelen 40 sporcu ile düzenlenen tekerlekli sandalye genişletilmiş genel kampına ev sahipliği yapıyor.

Spora yaptığı yatırımlarla her geçen gün alt yapısını güçlendiren Demirci'de Bedensel Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen tekerlekli sandalye genişletilmiş genel kampı başladı.

Şırnak, Yalova, Antalya, Muğla, Tokat, Mersin, İstanbul, Adana gibi 15 ilden 40 sporcunun katılımı ile yapılan kamp Demirci tenis kortlarında gerçekleşecek.

3 gün sürecek kampın ardından Tekerlekli Sandalye Akıncılar klasman tenis turnuvası yapılacak.

Turnuvada sporcular 4 kategoride yarışacak puanlama da milli takım seçmelerin ön ayağı yapılmış olacak.

Tenis kortlarına gelen Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta sporcularla görüşerek kampta ve turnuvada başarılar dilediler.

Kampın açılışında konuşan Kaymakam Adem Kaya " Demirci'nin havası ve suyu güzel. Demirci tam bir spor kenti. Tekerlekli Sandalye Akıncılar Klasman turnuvasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Analig Türkiye Şampiyonası ilçemizde olacak. 160 sporcuyu ilçemizde ağırlayacağız. 1. kademe tenis antrenörlüğü eğitimi yapılacak. 28 Temmuz'da da  Türkiye Tenis Federasyonu Büyükler kupasını yapacağız. Hedefimiz sporcu Demirci'de yaymak ve Türkiye'deki tüm sporculara hizmet edecek bir merkez olma yolunda ilerliyoruz. Yaptığımız bir proje ile Demirci Yüksek İrtifa Kamp merkezi oldu " dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Güzel bir yurdumuzun dört bir köşesinden sporcuları burada görmek Akıncılar şehrinin Demirci Şehremini olarak beni çok mutlu etti. Geçen yıl bir çok sporcu arkadaşımız ile görüşmüştük. Kampa ve turnuvaya katılan tüm sporcularımıza sonsuz başarılar diliyorum" dedi.

DEMİRCİ EVİMİZ OLDU

Tekerlekli Sandalye Milli Takımlar Başanternörü Ayhan Çelik ise " 15 ilden 40 sporcu ile Demirci'deyiz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonasını akıncılar olarak burada yaptık. Bu senede buradayız. 3 gün boyunca gelişim kampı yaptıktan sonra, 3 günde klasman turnuvası yapacağız. Burada en büyük belirleyici klasmandan puan alan ve Türkiye şampiyonası ile birleştirdikleri puanla milli takım seçmeleri ön ayağını yapacağız. Demirci bizim için bambaşka bir yer. Evimiz oldu.Bizlere büyük destekleri var. Demirci Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum " dedi.

900

Tüm Haberler