Haberler

2 BİN 500 DEKAR ARAZİDE, 160 ÇİFTÇİ ÜRETİYOR

24 Haziran 2022 Cuma

Demirci'de bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tohumda yüzde 75 hibe desteğiyle üretim alanı ciddi miktarda artan yağlık ayçiçeğinde üreticiler, yüksek rekolte bekliyor.

Demirci'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere dağıtılan yüzde 75 hibeli ayçiçeği tohumları, nisan ayında 2 bin 500 dekar arazide toprakla buluştu.

Hibe desteğinden en çok faydalanan ilçelerden Demirci'deki çiftçiler, eylül ayındaki hasada hazırlanıyor.

53 kırsal mahallede 160 üreticinin bakanlığın tohumla ilgili hibe desteğinden faydalandığını belirterek, Demirci'nin bu miktarla Manisa'nın diğer ilçeleri arasında öne çıkıyor.

Demirci Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt " İlçede 2 bin 500 dekar arazide üretim yapıldığını dile getiren Şenyurt, "130 ton yağ rekoltesi beklentimiz var. Müdürlüğümüz olarak hibe destek programında ekim yapan çiftçilerimize saha çalışmalarında da yanındayız. Ayçiçek tohumunun çimlenme oranı ve hasat süreci hassasiyetle takip ediyoruz." dedi.

Üreticilerden Fikret Yıldız da yüzde 75'i hibeli verilen tohumların zor şartlarda üretim yapan çiftçiye çok büyük bir destek olduğunu dile getirerek, "Şu anda verim güzel. Dönüm başı 250 kilo verim alınacağı belirtildi. Geçtiğimiz hafta dip çapasını yaptık. Şimdi de organik yaprak gübresini atıyoruz. Devletimize çok teşekkür ediyoruz bizlere hibe tohum desteği verdiği için." dedi.

DEVLETİMİZ ÇİFTÇİMİZİN YANINDA

Belediye Başkanı Selami Selçuk " Devletimiz her zaman olduğu gibi çiftçimizin, üreticimizin ve vatandaşımızın yanında. İlçemizde Ayçiçek üretimi için geçtiğimiz aylarda dağıtılan tohumlar yetişmeye başladı. Üreticimize ve çiftçimize hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını temenni ediyorum "dedi.

1123

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ