Haberler

DEMİRCİ AKINCILARI ORYANTİRİNG İL ŞAMPİYONASI BAŞLADI

20 Haziran 2022 Pazartesi

Sporun ve sporcunun kenti olma yolunda ilerleyen Manisa'nın Demirci ilçesinde Demirci Akıncıları Oryantiring 5. kademe il şampiyonası başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen il şampiyonasına Manisa merkez ve ilçelerinden 200 sporcu katılıyor.

2 gün düzenlenecek olan oryantiring il şampiyonasında 1. gün ilçe merkezinde 2 kilometre, 2. gün ise Sarıçayır Doğa Sporları ve Milli Bilinç kamp alanı mevkiinde de 3 kilometrelik alan olmak üzere 5 kilometrelik alanda gerçekleşiyor.

Demirci'de geçtiğimiz yıl 855 sporcunun katılımı ile 3 gün süren Oryantiring Türkiye Şampiyonası yarışmaları gerçekleşmişti. 

Sporcular kendi yaş gruplarına göre rotayı belirleyen parkur haritalar ile final çizgisine ulaşmak gayret gösteriyorlar.

Sporcuların ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda yön bulma çalışması ise renkli görüntülere sahne oluyor.

Oryantiring 5. Kademe İl Şampiyonası Yarışmaları Demirci Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Oryantiring Manisa İl Temsilciliğince Yapılıyor. 

Demirci Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Yılmaz " Oryantiring Federasyonu tarafından Manisa 5. kademe il şampiyonası yapılıyor. İlçemizdeki yarışlara 8 kulüpten 200 sporcu katılıyor. Şampiyonamız 2 gün sürecek ve  Demirci'nin yanı sıra Manisa merkez, Soma, Akhisar, Saruhanlı, Salihli ve Soma ilçelerinden katılım var. Sporcularımız ilçe merkezinde 2 kilometrekarelik alanda yarışıyorlar. Yarışlarımızın tamamlanması ile birlikte dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek" dedi.

Akhisar'dan şampiyonaya katılan oryantiring sporcusu Melda Öner" İlk gün yarışımız ilçe merkezinde ikinci gün  ise sarıçayırda dağ yarışımız olacak.  K18 kategorisinde yarışıyorum. Oryantiring te ilki yılım olmasına rağmen birçok derece aldım" dedi.

2020 yılı Turizm altyapısının geliştirilmesi mali destek programı kapsamında belediyemizce yürütülen Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç kamp ve turizm merkezi projesi ile 2021 yılı turizm altyapısının iyileştirilmesi mali destek programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Demirci akıncıları ulusal ve uluslararası millî bilinç kamp merkezi projesi kapsamında Oryantiring faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

1082

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ