Haberler

YILLARDIR BEKLENEN YATIRIM GELİYOR...

14 Haziran 2022 Salı

Demirci'nin yıllardır kurulması için emek harcadığı Organize Sanayi Bölgesinde sona gelindi.

Demirci Organize Sanayi Bölgesinin kurulması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında tüzel kişilik kurulumu ve hisse oranları belirlenmesi için İl ve Sanayi Teknoloji Müdürlüğü tarafından Demirci Belediye Başkanlığına yazı gönderildi.

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kelem, Demirci’nin ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğine sahip olacak Demirci OSB’nin kuruluşunun, yer seçimine müteakip kesinleşmiş olduğunu belirterek, OSB kuruluş protokolünün, onaylanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletildiğini belirtti.

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğu 1960 yılından beri, ilçenin gelişimi yönünde çalıştığını kaydeden Kelem, OSB çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Demirci'nin çehresinin değişeceğini söyledi. Demirci OSB’nin Demirci'nin ihracatına, istihdamına ve ticari hayatına canlılık kazandıracağını vurgulayan Kelem, "OSB yatırımı, üreticilerimizin dünya pazarlarına kolaylıkla ulaşabilmesini, yenilikleri takip ederek ticari hacimlerini artırabilmelerini sağlayacak. İhracattaki payını artıran Demirci, bir dünya markası olacak" dedi.

DEMİRCİ İSTİHDAM DEPOSU OLACAK

Türkiye’nin, büyük bölümü halı endüstrisinde kullanılan yün iplik ihracatından geçtiğimiz sene yaklaşık 43 milyon dolarlık gelir elde ettiğini belirten Kelem, “Demirci OSB’de üretilecek başta yün halı ve yün iplik olmak üzere, çeşitli sanayi ürünleri sayesinde İlçemiz, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek. Demirci OSB, ilçemizin istihdam deposu olacak” dedi. 

Türk sanayisinin lokomotifi olan organize sanayi bölgelerinin sayılarının artmasının ülke ekonomisine katkısına değinen Kelem, “Demirci OSB’nin Türkiye’nin üreten gücü olması için iki seneyi aşkın süredir canla başla çalışıyoruz. İlçemizin, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunmak için Demirci Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde 2019 yılında kurduğumuz ‘OSB Özel İhtisas Komisyonu’ çalışmalarımız Demirci Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Valiliği, TOBB, OSBÜK, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret ve Bakanımız Ruhsar Pekcan'ın büyük destekleri ile somutlaştı. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İLÇEMİZ İÇİN ÇALIŞMAK, ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMAKTIR

Tüzel kişiliğini kazanan Demirci OSB’nin, Demirci’yi hak ettiği yere taşıyacağını belirten Kelem, “İlçemiz için çalışmak, ülkemiz için çalışmaktır. Sanayi ve ticaret alanında atılan her adım, ilçemizi ve ülkemizi 2023 hedeflerine kararlılıkla ulaştıracak. Demirci merkeze 6 km mesafede, Selendi yolu üzerindeki Demirci’ye bağlı Sevinçler Köyü mevkiinde yer alan OSB’miz tüm Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.

 “DEMİRCİ’Yİ ÜRETİM ÜSSÜ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurdoğan Bayram da yaptığı açıklamada Demirci Ticaret ve Sanayi Odası olarak Demirci'yi üretimde ileri taşımak istediklerini ifade ederek, "OSB yatırımının Demirci için önemini çok iyi biliyoruz. İlçemizi üretim ve istihdam üssü yapmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz; tüm çabamız ilçemizin marka değerini artırmak ve hemşerilerimizin üretim kapasitesini desteklemek” dedi.

OSB’MİZ HAYIRLI OLSUN

İLÇEMİZ EKONOMİSİ GÜÇLENECEK

Belediye Başkanı Selami Selçuk da yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 84 hektar büyüklükteki Demirci OSB alan sınırları, yer seçimine müteakip kesinleşmiş olup, OSB kuruluş protokolünün Bakanlık tarafından onaylanmasının ardından Belediye Başkanlığımız öncülüğünde OSB kuruluşuna katılacak kurumların hisse oranları belirlenecek. Çalışmalarımıza her daim destek veren, OSB çalışmalarında yolumuzu açan Hemşerimiz Ticaret Bakanımız Ruhsar PEKCAN Hanımefendi'ye, Demirci Ticaret ve Sanayi Odamıza, özverili çalışmaları için teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

4637

Tüm Haberler