Haberler

ESKİ İP VE KUMAŞLAR ESERE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

10 Mart 2022 Perşembe

Demirci'de kadınların eski ip ve bezlerden yaptıkları birbirinden güzel eserler sergide sergilenirken, defile ile de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğündeki örgü kursuna katılan kadınlar evlerde bulunan eski kullanılmayan ipler, parça kumaş ve eski perdelerden çantalar, bereler, oyuncaklar, masa örtüleri, kazak, yelek ve kanaviçe gibi birçok eser ortaya çıkardılar.

Geri dönüşümü sağlanan iplerle ortaya çıkarılan eserler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen sergide kadınların beğenisine sunuldu.

Sergide ayrıca kadınların binbir emek vererek yaptıkları kazak, yelek ve ceketler düzenlenen defile ile sergilendi.

90'lı yıllarda giyilen kıyafetlerden kazaklarda erkekler tarafından defilede katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kadınların katıldığı defilede çocuklarda kendileri için yapılan bere ve ceketleri  sergilerken, büyük alkış aldılar.

Örgü kursunda geri dönüşümden elde edilen eserler sipariş üzerine de satılarak kursa atılan kadınlara da gelir elde etmesi sağlanıyor.

Örgü kursu usta öğreticisi Emine Gülsen yaptığı açıklamada " Kadınlarımız ve kızlarımız kursumuzda çok güzel eserler yaptılar. Yaptığımız her bir eseri eski ip, kumaş ve perdelerden yaptık. Parça dantelleri çay ile boyadık. Eski kanaviçeleri geliştirerek balkon örtüsü yaptık. Eski kumaştan kırkpare örtü yaptık. Evdeki parçaları çocuklar için oyuncaklara dönüştürdük. Amacımız kadınlarımızın eski atıklardan gelir elde edebilecekleri eserlere dönüştürmek " dedi.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya yaptığı açıklamada " Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde düzenlenen sıfır atık projesini kurumumuzun birçok kursunda uyguluyoruz. Örgü kursumuzda eski kullanılmayan bez, ip ve kumaşlardan yeni eserler yapıyoruz. Kursiyerlerimiz atık malzemelerden günümüzde giyilebilecek kıyafetler örüyorlar. Ayrıca nostaljiye de bir dönüş yaptık. 90'lı yıllarda giyilen kazak ve yelek modellerini de sergimize hazırladık. Kurumumuzda 3 Bin 63 kursiyerimiz var. Bu kursiyerlerimizin 2 Bin 32'si kadın kursiyerimiz kurslarımızda eğitim almaktadır " dedi.

Kadın kursiyerlerin yaptıkları eserlerden de gelir elde ettiklerini ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya " Bizim amacımız birşeyler öğretmenin yanı sıra üretenlerinde bu ürünlerden gelir elde etmesini sağlamak. Bu konuda da kurumumuz olarak kadın kursiyerlerimize destek veriyoruz" dedi.

Geri dönüşüm sergi ve defilesine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, Orman İşletme Müdürü Tayfun Doğan'da katıldı. 

1482

Tüm Haberler