Haberler

DEMİRCİ'DE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

12 Şubat 2022 Cumartesi

Demirci'de çevreye zarar veren atıkların geri dönüşümü ve ekonomiye kazandırılması ile ilgili proje çalışması yapılırken, ilçedeki okullarda da geri dönüşüm kutuları oluşturuldu.

Demirci Belediyesince ilçedeki okullar ve resmi kurumlar başta olmak üzere ilçe genelinde başlatılan " Atıkları Ekonomiye Kazandıralım, Doğamızı Koruyalım" projesi kapsamında Belediye Başkanı Selami Selçuk okulları ziyaret ederek, proje ile ilgili öğrencilere bilgi veriyor.

Okullarda belediye tarafından cam, plastik ve kağıt gibi geri dönüşüm kutuları oluşturularak öğrencilerin belirtilen türdeki atıkları kutulara atması sağlanıyor.

Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere geri dönüşüm projesi ile ilgili bilgilendirme broşürü dağıttı, geri dönüşümün doğa ve ekonomi için ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Demirci Belediyesi daha önce Sıfır Atık projesi kapsamında 5 plastik şişe getirenlere bez pazar filesi kampanyası yaparak 1 ton plastiği geri dönüşüme kazandırmıştı.

Başkan Selami Selçuk " Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin büyük önem verdikleri sıfır atık projelerini belediyemiz olarak hassasiyetle sürdürüyoruz. Bu kapsamda okullarımıza ve belediyemiz bünyesindeki binalarda geri dönüşüm kutuları oluşturuyoruz. Cam, plastik ve kağıt gibi doğaya atıldığında yeraltı kaynaklarımıza zarar veren bu tür eşyaları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz. Okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimize geri dönüşümün önemini ve doğamızı korumamız için bilgiler veriyorum. Belediyemiz olarak geri dönüşüm üzerine bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz çevre kirliliğine önüne geçmek ve eko sistemi korumak " dedi.

1052

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ