Haberler

KAYMAKAM İBRAHİM ETHEM AKINCI ADINA MALİ'DE SU KUYUSU AÇILDI

11 Ocak 2022 Salı

Türkiye Diyanet Vakfı Demirci Şubesince, Mali'de açılan su kuyusuna Milli Mücadele kahramanı Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı'nın adı verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Demirci Şubesine yapılan bağışlarla Batı Afrika Ülkesindeki Mali'de yaşanan susuzluğa çare olmak için su kuyusu açtırdı.

Diyanet Vakfı Demirci Şubesi de, açılan suyu kuyusuna Kurtuluş savaşında Demirci ve bölgesinde düşmana karşı amansızca mücadele veren Demirci Akıncıları Komutanı Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı'nın ismi verildi.

Su kuyusu açıldıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerince açılış töreni düzenlenirken, Mali deki vatandaşlarda suyun sevincini dans ederek yaşadılar. Daha sonra dualarla hizmete açıldı.

Diyanet Vakfı Demirci Şube Temsilcisi Yahya Çelik yaptığı açıklamada" Vakfımız olarak 2021 yılında yapılan bağışlar ve desteklerle Afrika'da yaşanan susuzluğa çare olmak oradaki kardeşlerimizin yanında olmak için su kuyusu açtırmaya karar verdik. Açılan su kuyusuna da Kurtuluş savaşında yunanı hezimete uğrata Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı'nın ismini verdik" dedi.

Demirci İlçe Müftüsü İbrahim Sağlam ise " Türkiye Diyanet Vakfı ülkemizde ve gönül coğrafyamızda hayr hizmetlerine devam ediyor. Diyanet Vakfı Demirci şubesinde bu hayır hizmetlerine katkı sunmak için gayret ediyor. Vakfımızı kendisine rehber edinen hayır sahiplerimiz bağış ve desteklerini sürdürüyorlar. Milli Mücadele Kahramanlarımızdan Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı'nın adına su kuyusu açtırarak isminin orada yaşatılmasını sağladık" dedi.

Müftü Sağlam, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından açılan su kuyusunun minyatürü kururumuza gönderildi. Bu minyatür su kuyusunu Demirci Akıncıları Kahraman Köşesine sergilenmesi için koyacağız" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise" Türkiye Diyanet Vakfı Demirci Şubesine böylesine güzel bir düşünce ve çalışmayı gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkür etti.

1966

Tüm Haberler