Haberler

MİLLİ MÜCADELE TOPRAKLARINDA ORYANTİRİNG GELİŞİM KAMPI

10 Ağustos 2021 Salı

Demirci'de Türkiye Oryantiring Federasyonunca düzenlenen oryantiring gelişim kampı başladı.

Demirci Sarıçayır Doğa Sporları ve Milli Bilinç kamp alanında yapılan gelişim kampına Ankara, Balıkesir, Kastamonu ve İzmir gibi illerden gelen 15 farklı kulüpten 37 oryantiring sporcusu katılıyor.

6 gün sürecek kampta sporcular oryantiring yarışları ile ilgili eğitimler alırken, ilçenin tarihi alanlarını gezerek bilgi ediniyorlar.

Sporculara Kurtuluş Savaşında Demirci'de Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve Demirci Akıncılarının verdiği mücadeleler de anlatılıyor.

Kamp alanında ayrıca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından ebru sanatı ve yöresel el sanatları öğretiliyor.

Kastamonu Oryantiring İl Temsilcisi Erdi Aslan, Demirci Oryantiring gelişim kampımız 6 gün sürecek. Sporcularımız Kurtuluş Savaşında düşmana karşı mücadele verilen topraklarda çadırları ile konaklıyor. Kampımızda oryantiring yarışmalarının teknik saha çalışmalarının yanı sıra, konakladığımız ilçeyi ve tarihini de tanıma imkanı buluyorlar " dedi.

Oryantiring sporcusu Taha Okan Fidan " Ankara'dan kampa katılıyorum. Günde 3 kez antrenman yapıyoruz. Demirci'ye daha Türkiye şampiyonasına geldim. Kendine has bir kültürü var. Demirci Akıncılarının verdiği mücadeleler anlatılıyor. Bu şekilde hem spor yapıyor, hem de tarihimizi tanıyoruz.  Demirci sporcuların rahatlıkla doğası ve temiz havası ile kamp yapabileceği bir alan " dedi.

DEMİRCİ MİLLİ MÜCADELENİN BAŞLADIĞI TOPRAKLAR

7 yıldır oryantiring sporu ile ilgilendiğini ifade eden Eylül Dalboy ise, Demirci'de daha önce Türkiye şampiyonasına katıldım. Sezon sıralamasında 9. oldum. Buraya gelmeden önce milli takım kampına katıldım. Şimdide kendimi daha da geliştirmek için Demirci kampına katıldı. Demirci milli mücadelenin başladığı ilk topraklar. Kampta sabah 6'da kalkıyor ve gün boyu yarışma teknikleri üzerine çalışıyoruz. Oryantiring spor kamplarında yurtiçi ve yurtdışında bir çok kampa katıldım "dedi.

1257

Tüm Haberler