Haberler

DEMİRCİ AKINCILARI TÜRKİYE ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

14 Temmuz 2021 Çarşamba

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Demirci Akıncıları Türkiye Oryantiring Şampiyonasının 3. gününde Demirci Kupası yarışları ilçe merkezinde yapıldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonun orta ve uzun mesafe yarışlarının tamamlanmasının ardından, Demirci İlçe merkezi sprint yarışları yapıldı.

1 ile 3 kilometre arasında yapılan Demirci Kupası yarışına 755 sporcu katıldı.

Akıncılar mahallesinde toplanan sporcular hedefleri bulabilmek için yoğun gayret gösterirken, yarışmasının finali Cumhuriyet meydanında sonlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Demirci Kupası yarışlarının ardından dereceye girenlere ödülleri Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, İlçe protokolü ve federasyon teknik hakem heyeti tarafından verildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz " Türkiye Şampiyonasının 3. günü olan sprint yarışları yani kısa mesafe yarışlarını Demirci ilçe merkezinde yaptık. Türkiye genelinden gelen 605 ve Demirci ve çevre ilçelerden gelen 150 sporcu ile 755 sporcu yarışıyor. Sprint yarışında dükkanların ve binaların aralarından geçen yarışmacılar keyifli bir gün geçirdiler. Tarihin içerisinde bulunan bir şehirde yarışmak mutluluk verici. Kantaron otunun bu kadar çok doğal olarak yetiştiği bir yerdeyiz. Tarihimizin aktarılabileceği bir Milli Bilinç kampında yarışmacılarımız ile beraberdik. Şampiyonanın gerçekleşmesinde emeği geçen kaymakamlığımıza, belediye başkanlığımıza ve zafer kalkınma ajansına teşekkkür ediyorum "dedi.

FEDERASYONA VE SPORCULARIMIZA TEŞEKKÜRLER 

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " İlçemizde 3 gün boyunca süren Demirci Akıncıları Türkiye Oryantiring Şampiyonası sona erdi. 755 sporcu ile oryantiring yarışları nefes kesti. Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Sporcularımıza teşekkür ediyorum. Demirci'mizi sporun başkenti yapacağız " dedi. 

1678

Tüm Haberler