Haberler

16 İLDEN 73 SPORCU KATILIYOR

13 Temmuz 2021 Salı

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Demirci Akıncıları Büyükler Yaz Kupası Türkiye Serisi 2 turnuvaları 16 ilden gelen 73 tenis sporcusu ile başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Demirci Belediyesi iş birliği ile yeni hükümet konağı arkasına yapılan tam donanımlı tenis sahalarında yapılan büyükler yaz kupası turnuvasının açılış programı Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz'ün katılımı ile yapıldı.

 9 - 11 Temmuz tarihleri arasında yapılan ön eleme müsabakalarının ardından ana tabloya kalan sporcular finale kalabilmek için turnuvada yarışacaklar.

Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere birçok ilden katılımının sağlandığı turnuvada Milli takım 16 yaş grubundan Önder Balcı ve lisanlı tenis sporcusu olan Demirci Kaymakamı Adem Kaya’da yer aldı.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, “ Kurtuluş savaşında dönemin kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı ve arkadaşları büyük bir mücadele sergilediler. Bu bölgede Kuva-i Milliye kurarak düşmana geçit vermeyerek Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynuyorlar. Bu sebeple Kaymakamlığımız ve tüm kurumlarımızla birlikte Demirci Akıncılarını anmak için değişik programlar düzenliyoruz. Gençlerimize sportif faaliyetleri kazandırmak ve iyi sporcular yetiştirmek ve aynı zamanda milli bilincimizi de kendilerine aktararak sportif etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz Demirci Akıncıları Tenis Turnuvası bundan sonraki yıllarda da devam edecek.” dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise, “ Demirci kurtuluş savaşında yunanlıların işgal edemediği tek yer. İşte bu turnuvayı onların anısına, yeni nesile hatırlatmak adına ismini Demirci Akıncıları Tenis Turnuvası koyduk. İlçemizde spor imkanlarını geliştirmek için Kaymakamlığımızla birlikte hareket ediyoruz. Spor Bakanlığımızda da destekte alıyoruz. Bugün en mutlu kişide benim güzel ülkemin her yerinden gelmiş sporcu kardeşlerimizi burada görmek bizim için iftihar meselesi.” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da “ Kaymakamımız ve belediye başkanımız bizlere o tarihi gururlandıran süreci bizlere aktardı. Gittiğimiz  yerde yaptıklarımızla sportif mücadelemizle centilmenliği bir yaşam biçimi haline getirmeyi de  ilke edinmiş bireyleriz. Bizler birlikte olduğumuz sürece her şeyi en iyisiyle yapacağız ve en büyük dereceleri elde edeceğiz. Sevgi, kardeşlik, dostluk her zaman en başta olduğunu bileceğiz. Bugün burada sizlerin arasında olduğum için gurur ve sevinç duyuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk günün anısına Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz’e hediye takdim etti.

Demirci Akıncıları büyükler yaz kupası Türkiye serisi 2 turnuvası 17 Temmuz Cumartesi final müsabakası ile tamamlanacak.

1168

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ