Haberler

DEMİRCİ AKINCILARI ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

12 Temmuz 2021 Pazartesi

Türkiye Oryantiring Federasyonunca düzenlenen " Demirci Akıncıları Türkiye Oryantiring Şampiyonası " 29 ilden 605 sporcunun katılımı ile başladı.

12 - 14 Temmuz tarihlerinde Demirci Sarıçayır Doğa Sporları ve Milli Bilinç kamp alanında 3 gün boyunca Türkiye Şampiyonası ve Demirci Kupası oryantiring yarışmaları yapılıyor.

29 İlden ilçeye gelen 605 sporcu 1. gün orta mesafe, 2. gün uzun mesafe ve 3. gün ilçe merkezi yarışmaları yapılacak.

Orta, uzun ve ilçe merkezi sprint yarışmalarının tamamlanması ile dereceye girenlere günlük ödül töreni yapılacak.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ve teknik hakem heyeti sarıçayır parkur alanında inceleme yaparak, gelecek yıl daha geniş katılımla yapılması planlanan oryantiring yarışmaları için görüşme yaptılar.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz yaptığı açıklamada " 2020 - 2021 sezonunun son yarışması Türkiye Oryantiring Yarışmasını Manisa Demiric'de gerçekleştiriyoruz. 29 ilden 605 sporcu yarışmalara katılıyor. Manisa Valiliğimiz, Demirci Kaymakamlığımız, Demirci Belediyemiz ve Zafer Kalkınma Ajansımızın destekleri ile 15 kilometrelik bir alanın haritası çizildi. 2 gün orta ve uzun mesafede Türkiye Şampiyonasını yapacağız. 3. gün sprint yarışını ilçe merkezinde yapacağız. Bu branş spor turizmi için en başta yörenin ve bölgenin tanıtılmasına büyük katkı sağlıyor. Bundan 1 hafta önce 34 sporcumuzla Milli Bilinç kampı düzenlendi. Demirci'yi Akıncıları ve halısının yanı sıra spor turizmi ile de öne çıkmasını sağlıyoruz. Desteklerinden dolayı Kaymakamımız Adem Kaya ve Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a teşekkür ediyorum " dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Oryantiring şampiyonasında 2 hedefimiz var. Gençlerimizi tabiatla buluşturmak ve İlçemizi spor turizmine açmak. Ege'nin iç kesiminde olduğumuz için ilçemizi spor turizmine kazandırmak için çalışıyoruz. Zaman içerisinde geleneksel hale getirerek, Demirci'yi sporun başkenti yapacağız " dedi.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya ise " Bugün itibariyle Demirci Akıncılarının düşmana karşı mücadele verdiği topraklarda oryantiring Türkiye şampiyonası yarışmaları yapılıyor. Amacımız doğası ve temiz havası ile sporun merkezi haline getirmek " dedi.

1314

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ