Haberler

DEMİRCİ ULUSAL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

21 Haziran 2021 Pazartesi

Sporun ve sporcunun kenti Demirci, Temmuz ayında 5 farklı sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Demirci'nin spor kenti olması amacıyla yıllardır yapılan yatırımlar artık meyvesini vermeye başlıyor.

Bu kapsamda Tenis Federasyonu ve Oryantiring federasyonunca ilçede 5 farklı sportif etkinlik yarışmaları düzenlenecek.

Demirci Kaymakamlığı, Demirci Belediyesi ve ilgili kurumlar yapılacak etkinliklerin yapılmasında çalışmalara destek verecek. 

1-  Demirci Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansına sunduğu “Sarıçayır Doğa Sporları ve Milli Bilinç Kamp Merkezi “ Projesinin kabul edilmesine istinaden Oryantiring Federasyonu ile yapılan işbirliği sonucunda Sarıçayır’da Gençlik Kampı yapılacak.  

  • Proje kapsamında Sarıçayır ve çevresinde 5 km2 karelik alan haritalandırıldı. Haritalandırılan alanda antrenman yapacak sporcular eğitim ve kamp faaliyetlerini Sarıçayırda gerçekleştirecekler. Gençlik Kampına Milli sporcuların yanında 75-100 arasında sporcunun katılması beklenirken, Sarıçayır da çadırlı kamp faaliyeti olarak katılım sağlayacaklar.

2-  Oryantiring Federasyonu Türkiye Şampiyonası, ülkemizin dört bir yanında 500-600 civarında ferdi ve kulüp düzeyinde sporcuların katılımlarıyla ilçemizde düzenlenecek. Uzun ve orta mesafe olarak yapılacak müsabakaların ilk 2 günü Sarıçayır’da , kısa mesafe yarışmaları şehir merkezinde yapılacak.

3-  Oryantiring Federasyonu Türkiye Şampiyonasına ilave olarak sadece Manisalı sporcuların katılacağı Demirci kupası ise şehir merkezinde yapılacak.

4-  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Demirci Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Tenis Kortlarında, Demirci Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından kurulan Demirci Akıncıları Gençlik ve Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 13 yaş ve üzeri bay ve bayan sporcuların katılımlarıyla Büyükler Yaz Kupası gerçekleştirilecek. Şu ana kadar 111 sporcunun başvuru yaptığı turnuvaya katılımlar devam ediyor.

5-  24-31 Temmuz 2021 Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından Engelliler Tenis Turnuvası düzenlenecek. Kurban Bayramından sonra yapılması beklenen müsabakalara 60-70 civarında sporcunun katılması bekleniyor.

TEMMUZ AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

1.  05-12 Temmuz 2021 Türkiye Oryantiring Federasyonu Gençlik Kampı

2.  12-14 Temmuz 2021 Türkiye Oryantiring Federasyonu Türkiye Şampiyonası

3.  14 Temmuz 2021 Oryantiring Demirci Kupası

4.  09-17 Temmuz 2021 Türkiye Tenis Federasyonu Büyükler Yaz Kupası

5.  24-31 Temmuz 2021 Bedensel Engelliler Federasyonu Tenis Turnuvası

1344

Tüm Haberler