Haberler

DAĞLARDA ORYANTİRİNG ROTALANDIRMA ÇALIŞMALARI

22 Nisan 2021 Perşembe

Demirci'de doğa sporlarının merkezi olması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Türkiye Oryantiring Federasyonu  tarafından ilçede haritalandırma çalışmaları devam ediyor.

Demirci'de Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm Merkezi projesi kapsamında Türkiye Oryantiring Federasyonunca  haritalandırma yapılıyor.

Haritalandırma çalışmaları Türkiye Oryantiring Federasyonu Haritacılarından ve Uluslararası Teknik Danışman Yüksel Kösem, Federasyon MHK Başkanı  ve Ulusal Hakem Cihat ACAR ve Demirci Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörlerinden Hasan Demir  İlçe merkezinden Sarıçayır Bölgesine uzanan  5 km2 lik alanda rota ve haritalandırma çalışmalarını yürütüyorlar.

15 gündür devam eden rotalandırma çalışmalarının 2 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Oryantiring Federasyonunca yapılacak olan harita çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 2021 yılı Oryantiring eğitim ve yarışma faaliyetleri için gereken tüm altyapı sağlanmış olacak.

Demirci'de Oryantiring kademe yarışmaları yapılacak, sporcuların katılımı ile eğitim ve kamp faaliyetleri yapılacak.

Sarıçayır Doğa Aktiviteleri ve Milli Bilinç Kampı Turizm Merkezi projesi Demirci Kaymakamlığı, Demirci Belediyesi ve İlçe Orman Müdürlüğü tarafından iş birliği içerisinde yürütülüyor.

HEDEF : DEMİRCİ'Yİ DOĞA SPORLARININ MERKEZİ YAPMAK

Belediye Başkanı Selami Selçuk " İlçemizi sporun ve sporcunun merkezi yapmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oryantiring Federasyonu ekibi ilçemizde haritalandırma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Demirci'de Oryantiring kademe yarışmaları yapılacak, sporcuların katılımı ile eğitim ve kamp faaliyetleri profesyonel bir şekilde yapılacak. Hedefimiz Demirci'mizi doğa sporlarının merkezi yapmak " dedi.

1152

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ