Haberler

İLK FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

12 Şubat 2021 Cuma

Demirci'de lavanta üretiminin arttırılmasını teşvik amacıyla kurulan kapalı serada ilk fideler toprakla buluştu.

Demirci Kaymakamlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığında Demirci Belediyesi ve Demirci Ziraat Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün destekleriyle ilçeye kurulumu yapılan 500 m2 kare alanda lavanta fidesinin üretimine başlanıldı.

Kurulumu yapılan sera lavanta üretim merkezi olarak kullanılacak ve burada üretilen lavantaların üreticilere dağıtılması hedefleniyor.

İlçemizde alternatif geçim kaynağı olması için çalışmalar yapılırken, lavantanın geliştirilmesi ve artırılması için tüm kurumlar el ele verip girişimde bulunarak üreticiye lavanta fidesi üretiminde destek verecek.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İlçe Koordinatörü Gökhan Aslan,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya lavanta üretiminin yapılacağı serada inceleme yaptılar.

Kaymakam Adem Kaya, Başkan Selami Selçuk ve beraberindeki heyet serada ilk lavanta fidelerini toprakla buluşturdular.

Belediye Başkanı Selami Selçuk " İlçemizdeki üreticilerimizin alternatif tarım ürünü ile ekonomik gelir elde etmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Kaymakamlığımız, Manisa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Belediyemiz iş birliği ile sera kurulumu yapılarak ilk fideleri toprakla buluşturduk. Burada yetişen fideler üreticilerimize ek gelir olacak. Şu an 500 fide dikimini sağladık. Hedef 2 yıl içerisinde seradan 5 Bin fide elde etmek" dedi.

Kurulumu yapılan seralarda lavanta üretim merkezi olarak kullanılacağını ve üretilen fidelerin  daha sonra üreticilere dağıtımının yapılacağını kaydeden Kaymakam Adem Kaya, “İlçemizde alternatif geçim kaynağı olarak yetiştirilen lavantanın geliştirilmesi ve artırılması için yapılan seralarda lavanta fidesi üretimi yapılacak. Seralara şuana kadar 500 fide diktik iki yıl içerisinde 5 Bin fide elde edeceğimize inanıyorum. Bu projeye destek veren Manisa Büyükşehir Belediyemize ve diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

1490

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ