Haberler

DEMİRCİ'NİN 2 BARAJI ÇİFTÇİLERE HİZMET VERİYOR

14 Ağustos 2020 Cuma

Demirci'de 2 sulama barajının faaliyete geçmesinin ardından çiftçiler baraj sulamasından en iyi şekilde yararlanırken, Demirci Belediyesi Kırsal Hizmetler Birimi de üreticiye 7/24 hizmet veriyor.

Ayvaalan Sulama Barajı ve Kılavuzlar Sulama Barajından arazilerinde sulama yapmak isteyen çiftçiler Demirci Belediyesi Kırsal Hizmetler Birimine gelerek katılım işlemlerinin yapmalarının ardından arazilerine su bağlama çalışması başlıyor.

Kırsal Hizmetler Birimi yetkilileri çiftinin arazisine kadar giderek sulama bağlantılarını yerinde yaptıktan sonra kartını teslim ediyor.

15 günde bir bölgede hidratların kontrollerini yapan Kırsal Hizmetler birimi, çiftçiden gelen arıza ve istek taleplerini de gece gündüz demeden çalışarak çözüme kavuşturuyor.

Diğer yandan arazisine su bağlanan çiftçilere birim görevlileri tarafından sulama sistemini nasıl kullanacağı hakkında da bilgilendirme yapılıyor.

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada" Demirci'mizin sulu tarımla kalkınması, ekonomisini güçlendirmesi amacıyla ilçemize yeni gölet ve baraj yatırımlarının yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz kırsal hizmetler birimimiz çiftçimizin sulamadan en iyi şekilde yararlanmaları amacıyla sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Çiftçimizin taleplerine anında cevap vererek, yerinde hizmet veriyoruz" dedi.

200 DEKAR ARAZİ SULAMADAN FAYDALANIYOR

Başkan Selçuk,  Ayvaalan Sulama Barajı 2018 yılında faaliyetine başladı, Kılavuzlar Sulama barajı da bu yıl çiftçimize hizmet vermeye başladı. Her iki barajımızında yeni faaliyete başlamasına rağmen 150'ye yakın çiftçimiz baraj sulamasından faydalanarak arazilerinde üretim yapıyorlar. Çiftçimiz özellikle turşuluk salatalık, mısır ve farklı tarım ürünü üretimi noktasında sulamadan yararlanırken, her geçen gün daha çok çiftçimiz talepte bulunuyor. Demirci'miz 1-2 yıl içerisinde sulu tarımla kalkınmış bir ilçe haline gelirken, çiftçimiz ekonomik olarak da daha çok kazanacak" dedi.

1545

Tüm Haberler