Haberler

HAŞHAŞTA FİYAT YÜKSEK, ÜRETİCİDE MORALLER YÜKSEK

8 Ağustos 2020 Cumartesi

Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisinin müdahale alımları ile devreye girmesi haşhaşta oluşan fiyatlar üretici ve tüccarı memnun etti.

Demirci'de 2019 yılında 5 liradan alınan haşhaşın kabuk fiyatı bu yıl kilogram başına 6 liraya çıkarken, haşhaşın içini de 15 ile 17 liradan tüccarlara satılıyor.

Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Demirci Ziraat Odası yaş meyve alım merkezinde yapılan alımlar kapsamında Gömeçler, Çardaklı, Sağnıç, Serçeler mahallelerindeki üreticiler, haşhaşı ekspertizlere teslim etmeye başladı.

Üreticiler haşhaş kabuğunu 6 liradan Toprak Mahsulleri Ofisine satarken, haşhaşın içini de iç piyasadaki tüccarlara fiyatı 15 ile 17 lira arasında değişen fiyatlarla satıyor.

İLÇEYE 4 MİLYON GELİR BEKLİYORUZ

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, fiyatın geçen yıla oranla çok iyi düzeyde olduğunu belirterek, "Çiftçimiz bu yılki fiyattan memnun. Demirci'de bu yıl yağışlar sebebiyle istenilen düzeyde rekolte beklenmiyor. 20 ton rekolte hedefimiz var. Bu yıl ilçemize haşhaştan 4 milyon liraya yakın gelir beklemekteyiz. Fakat rekolte düşük olmasına rağmen haşhaşımızın kalitesi çok iyi durumda"  dedi.

Üretici ve Tekeler Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Ünlü ise " Çiftçimizin çok memnun. Geçen yıl haşhaşı 9 Lira'dan vermiştik. Bu yıl ise sadece kabuğunu 6 liradan, haşhaşın içini ise iç piyasaya 17 liradan satıyoruz. Çiftçimiz para kazanıyor mutlu. 20 yıldır haşhaş üretimi yapıyorum ve yılda 2 tonu aşkın ürün elde ediyorum "dedi.

2501

Tüm Haberler