Haberler

DEMİRCİ'NİN KIRMIZI ALTINI COĞRAFİ İŞARETLEMEYİ ALDI

5 Ağustos 2020 Çarşamba

Yılda 200 ton üretilen ve uzak doğu da ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen şifalı Demirci hünnabının coğrafi işaretlemesi ve isim patenti alındı.

Birçok hastalığa şifa olduğu olan uzak doğuda "ölümsüzlük meyvesi" olarak bilinen hünnabın üretim yeri olan Manisa Demirci'de Türk Patent ve Marke Kurumundan " Demirci Hünnabı " olarak coğrafi işaretlemesi alındı.

Yılda 200 ton üretilen ve uzak doğu da ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen şifalı Demirci Hünnabı'nın coğrafi işaretlemesi ve isim patenti alındı.

Demirci'nin önemli geçim kaynaklarından olan ve 2 Bin dönüme yakın arazide yılda 200 tonun üzerinde üretimi yapılan Demirci Hünnabının coğrafi işaretlemesinin alınması Demirci Ziraat Odası tarafından 2015 yılında proje çalışmalarına başlandı.

Zirai ilaç kullanılmadan üretilen hünnap meyvesi için 5 yıl süren çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumundan " Demirci Hünnabı " coğrafi işaretleme belgesi alındı.

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya yaptığı açıklamada " Hünnap meyvesi Demirci'ye özgü bir şifalı meyve. Kalp ve şeker hastaları başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olan hünnap meyvesi için 2015 yılında coğrafi işaretlemeyi almak, Demirci Hünnabı olarak tescillemek için odamız mühendislerince çalışmalara başladık. 127 kez ilçemizde yetişen hünnap meyvesini tahlil yaptırdık. Üniversiteler ve gıda laboratuarlarından destek aldık. 5 yıl süren mücadeleyi kazandık ve Demirci Hünnabı olarak tescil edildi "dedi.

Yapılan tescilin ürünün marka değerini de arttıracağını söyleyen Karakaya " Çiftçilerimiz hünnap meyvesinden son yıllarda güzel kazanç sağlıyor. Bu meyvenin şifasının herkese ulaşması tanınması için belediyemiz ile ortak tanıtımlar yapıyoruz. Hedefimiz 2022 yılında 300 ton hünnap rekoltesine ulaşmak " dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya " Demirci Hünnabı'nın coğrafi işaretlemesinin alınmasında desteklerini esirgemeyen Demirci Kaymakamlığına, Demirci Belediyesine ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ediyorum "dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " İlçemizin kıymetli bir tarım ürünü olan, Demirci Hünnabımız artık coğrafi işaretleme belgesine sahip. Bu noktada Demirci Hünnabı coğrafi işaretlemesinin belgesinin alınması için çalışmalarını özverili bir şekilde yapan Demirci Ziraat Odası Başkanlığına teşekkür ediyorum. Belediyemiz olarak çiftçimize, üreticimize gelir getiren hünnap meyvemizin tanıtımı için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık Demirci Hünnabı olarak tüm Türkiye'de tanınmış olacak. İlçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

1799

Tüm Haberler