Haberler

KIRKAMBAR EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ DEMİRCİ'Yİ MEST ETTİ.

25 Şubat 2020 Salı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü organizesinde Kırkambar Edebiyat söyleyişileri kapsamında Prof. Dr. Nurullah Genç tarafından " Vatan" konulu konferans düzenlendi.

Programa Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Hakimleri Sibel Denizoğlu, Elif İkiz, Gençlik Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Emniyet Müdürü Mesut Muhammet Solak, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş, İlçe Protokolüi Akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Basri Koçyiğit Kültür Merkezinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Çınaraltı gençlik söyleyişileri, Kırkambar edebiyat söyleşi programında Prof. Dr. Nurullah Genç, edebiyatın en güzel şiirlerinden seslendirirken, vatan adlı konusu ile de Çanakkalede, Müslüman ülkelerde yaşanan zulmlere dikkat çekerken, programda yer alan Sanatçı Aykut Kuşkaya'da farklı ezgiler seslendirirken, ünlü Neşet Ertaş ve Aşık Veysel'den de eserler seslendirildi. 

Ertuğtul Gazi'den örnek veren Prof. Dr. Nurullah Genç, Orta Asya'dan gelerek buraları gül bahçesi yapmış bir milletiz. Ertuğrul Gazi vasiyet etmiştir. İstanbul'u alın ve gül bahçesi yapın demiştir. Hatta Fatih Sultan Mehmet han doğduğunda babası Murat han'a müjde verdiklerinde şöyle söyler Muratın bahçesinde bir gül muhammedi açtı der. Vatan bizim en önemli kavramımız. Bu topraklarda uyumaya hiç hiç birimizin hakkı yok. Osmanlı gibi bir devlet 600 yılda dünya'ya medeniyeti ve adaleti öğretmiştir. Bu topraklar müslüman yurdurdur. 15 Temmuz'da bende İstanbul'da meydanlardaydım. Bizim vatanımız herşeyimiz, bizim vatanımız gül bahçemiz. 15 Temmuz'da bu millet ferasetli duruşu ile hainlere geçit vermemiştir" dedi. 

Konferansta Prof. Dr. Nurullah Genç tarafından ayrıca 15 Temmuz'da yazdığı " 15 Temmuz Destanı şiirinin yanı sıra, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden katılımcılara okuyarak yorumladı. 

Programda ayrıca sanatçı Aykut Kuşkaya'da, Çanakkale Türküsü, Bir Başkadır Benim memleketim ve 15 Temmuz marşı'nı salonu dolduran yüzlerce kişi ile birlikte okudu. 

Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk tarafından Prof. Dr. Nurullah Genç ve Sanatçı Aykut Kuşkaya'ya Demirci Halısı ve İlçenin yöresel ürünleri takdim edildi. 

1673

Tüm Haberler