Haberler

DEMİRCİ'NİN GÜZELLİKLERİ OBJEKTİFLERE TAŞINDI

12 Ocak 2020 Pazar

Uşak Fotoğraf Sanatçıları derneği üyeleri, Demirci'de mesleğinin son ustalarını ve tarihi mekanları fotoğraflarına taşıdı. 

Uşak'ta 2011 yılında kurulan Uşak Fotoğraf Sanatçıları derneği 15 günde bir Türkiye'nin farklı il ve ilçelerini ziyaret edere, yörenin tarihi güzelliklerini, sanatlarını ve ustalarını çekerek ölümsüzleştiriyorlar. 

Ziyaretleri kapsamında Demirci'yi de ziyaret eden fotoğraf sanatçılara, Demirci Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Kenan Karaman ve Demircili Fotoğrafçı Nurullah Çetintaş'ta eşlik ederken, İlçedeki semerci ustası, çancı, el halı atölyeleri, ilçenin köylü pazarını ve tarihi görsel mekanlarını gezerek, fotoğraf çektiler. 

50 üyesi bulunan Uşak Fotoğraf Sanatçıları derneği, her yıl Uşak'ta fotoğrag sergisi düzenleyerek Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden çektikleri görselleri tanıtıyorlar. 

DEMİRCİ'Yİ HERKESİN GÖRMESİ GEREK

Demirci'nin fotoğrafçılar tarafından mutlaka gezilmesi gerektiğini söyleyen Uşak Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Ufuk Turpcan yaptığı açıklamada " Her 15 günde bir bir ilçeyi, beldeyi ve köyleri ziyaret ediyoruz. Gezdiğimiz her yerde görsellik anlamında değer taşıyan, tarihimizde bizler için önemli yeri olan sanat ve mekanları görsellerimize taşıyoruz. Dernek üyelerimiz bu durağımızda Demirci ilçe merkezi ve mahalleleri oldu. Demirci'yi ziyaret etmemizdeki en büyük faktör, unutulmaya yüz tutmuş ustaların mesleklerini hala yaşatıyor olması ve doğal güzelliklerini korumasıdır. Türkiye'de profesyonel anlamda fotoğraf çeken herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Burada çektiğimiz görselleri yıl içerisinde Uşak'ta yapacağımız fotoğraf sergisinde sergileyeceğiz " dedi. 

20'inin üzerinde dernek olarak fotoğraf sergisi açtıklarını söyleyen Turpcan " Demirci'de hala el dokuma halı, çan imalatı ve tamamen el yapımı olan semerciliğin hala yaşatılması ve ustalarının hayatta olması çok önemli. Bizler Uşaklı Fotoğraf sanatçıları olarak Demirci'ye önümüzdeli İlkbahar ve Sonbahar'ın doğal güzelliklerini de objektiflerimize taşımak için tüm üyelerimiz ile bir gezi daha düzenleyeceğiz " dedi. 

2950

Tüm Haberler