Haberler

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ, YÜREKLER TİTREDİ

12 Ocak 2020 Pazar

İzmir Demircililer Kültür ve Dayanışma Derneği Korosu, Demircililere Türküler dolu bir gece yaşattı. 

Demirci Belediyesi sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında 11 Ocak 2020 Cumartesi günü Ticaret ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Türk Sanat Müziği konserine , Demirci Kaymakamı Adem Kaya, eşi Halide Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat İnce, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, İzmir Demircililer Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Kaval, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Salonun dolu olduğu programda İzmir Demircililer Kültür ve Dayanışma Derneği korosu gecenin Türk Sanat Müziği parçasında " Sefa Geldiniz  Dostlar " eserini seslendirerek başladılar. 

Programda İzmir Demircililer Derneği korosu, seslendirdiği muhteşem eserlerle salonu dolduran Demircililere eşsiz bir gece yaşattı. 

Koronun kurulmasında ve Demirci'ye gelmesinde emeği olan Demircili Zuhal Dolgun'da 2 Türk Sanat Müziği seslendirdi. 

Gecenin sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Erdoğan, programın sunucusu ses sanatçısı Göksenin Çakmak'a çiçek takdim ederek teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta, organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği olan İzmir Demircililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Kaval'a plaket takdim etti. 

Demirci Kaymakamı Adem Kaya'da, Demircili Zuhal Dolgun'a çiçek takdimi yaparak teşekkür etti. 

Koronun orkestra ekibinden Fasıl Ege Grubu, gecenin sonuna doğru seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri, kanun, keman ve darbuka gösterisi katılımcılardan büyük beğeni aldı. 

Yaklaşık 3 saat süren programın sonunda Bir Başkadır Benim Memleketim parçası ile gece sona erdi.

CUMHURİYET'İN İLK YILLARINDA DEMİRCİ KAZASI KİTABI TANITILDI.

Program da ayrıca, Adalet Bakanlığı Öğretim Görevlisi ve Bilim Uzmanı Ferhat Parlak tarafından yazılan 1923 ve 1933 yılları arasında Cumhuriyetin İlk Yıllarında Demirci Kazası kitabı programda Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından tanıtıldı. 

Başkan Selami Selçuk, Belediyenin kültür hizmeti noktasında Ferhat Parlak tarafından hazırlanan bu kitap, Demirci'nin Cumhuriyet'in ilk yıllardaki özel bilgilerin yer aldığı nadide bir eser olduğunu ifade etti.

Kitabın yazarı Ferhat Parlak, sahneye gelerek bir konuşma yaptıktan sonra, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Kaymakam Adem Kaya'ya teşekkür ederek kitap takdim etti. 

2470

Tüm Haberler