Haberler

DEMİRCİ, YENİ YILIN İLK GÜNÜNÜ KARLA KARŞILADI

1 Ocak 2020 Çarşamba

Demirci'de 2020 yılının ilk gününde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışını gören aileler çocukları ile yılbaşı tatilini kar keyfi yaparak geçiriken karayolları ekipleri de gün boyu tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptı. 

2020 yılının ilk günü ve yılbaşı tatili olması sebebiyle aileler çocukları ile birlikte kar yağışının keyfini çıkarmak için 1470 rakımlı Demirci - Simav karayolu Akçakertik mevkiine çıktılar.

Çocuklar yağan kar'ın keyfini anne ve babaları ile kar topu oynarak eğlendiler. 

Kimileri de  eşi ve arkadaşları ile beyaza bürünmüş ormanları objektiflerine taşımak için özçekim yaptılar. 

İlçe sakinlerinden Hatice Yılmaz  yaptığı açıklamada " Yeni yılın ilk karını karşılamaya geldik. Eşimle birlikte kar da kayıp, kartopu oynayarak eğlendik. Çok güzel bir hava var, karda çok güzel " dedi. 

Çocuklar kadar anne ve babalarda kar keyfini kayarak çıkardılar. 

Kar yağışı 1470 rakımlı Akçakertik mevkinin yanı sıra, Türkmen ve Asitepe mevkiinlerinde de etkili oldu. Kar kalınlığı ilçenin yüksek kesimlerinde 25 santimetreyi aştı. 

Yılbaşı tatilinde kar yağışında yolları açık tutabilmek için Demirci ve Simav karayolları ekipleri gün boyu kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptılar. 

Gençler de yağan kar'ın altında ocak yakarak, semaverde çay demleyip, mangalda et pişirdiler. 

Dağa arkadaşları ile mangala gelen Ahmet Yıldız ise " Yeni yılın ilk karında arkadaşlarla semaverde çay yapalım, bir meydan ateşi yakarak mangal yapıp farklı bir geçirmek istedik. Hava çok güzel, kar'da güzel yağıyor " dedi. 

Yetkililer gece de kar yağışının aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklarının düşeceğinden yollarda buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde vatandaşları ve sürücüleri uyardı. 

2874

Tüm Haberler