Haberler

MİNİKLER'DEN, YERLİ TÜRK MALLARI HAFTASI ETKİNLİĞİ

13 Aralık 2019 Cuma

Demirci Abdurrahman Şerefbey anaokulu öğrencileri ilçenin yerli ata tohumlarından üretilen tarım ürünleri yerli mal haftası etkinliği gerçekleştirdi.

12 - 18 Aralık tarihleri arasında tüm Türkiye'de düzenlenen Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası kapsamında Abdurrahman Şerefbey Anaokulu öğrencileri ilçede üretimi yapılan ve ata tohumları ile üretilen ürünlerden yerli mal haftası programı düzenlendi.

İlçede yetişen hünnap, elma, badem, ceviz, iğde, muşmula ve çitlembik gibi ata tohumlarından üretilen tarım ürünleri okul öğretmenleri tarafından öğrencilere faydaları ve üretim şekilleri anlatıldı.

Öğrenciler programda çeşitli meyvelerden kendilerinin hazırladığı şiirlerin sunumlarını yaptılar.

Etkinliğe katılan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ünal Özcan, öğrencilerle birlikte yerli mal haftasını kutladılar.

Amaçların öğrencilere yerli mal tüketimi alıştırmak olduğunu ifade eden Öğretmenlerden Sevim Yener " Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası etkinliğimizde yerli tohumlardan üretilen ürünlerin neler olduğunu gösterdik. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı ürünlerin neler olduğunu göstermek, hem de onları hormonlu yiyeceklerden uzak tutarak yerli tohumlardan üretilen ürünlerden beslenmelerini sağlamak " dedi.

Programın sonunda Okul Müdürü Aydın Yıldırım tarafından Belediye Başkanı Selami Selçuk'a teşekkür plaketi, öğrenciler tarafından da hazırlanan sürpriz hediye verildi.

2191

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ