Haberler

YILLAR SONRA GERÇEĞİ ÖĞRENEN KİŞİ, BAKIN NE YAPMIŞ

26 Eylül 2019 Perşembe

Demirci'de yaşanan olay herkesi şaşkına çevirirken, insanlık hala ölmemiş denildi.

Hacı Hamza mahallesinde bir tarlada kimliği belirsiz bir kişi yıllar önce yediği incirin, bir şahısa ait olduğunu öğrenince yıllar sonra incir yediği ağacın dalına parasını bıraktı.

AĞACI SİTENİN BİLİYORDU, AMA GERÇEĞİ SONRA ÖĞRENDİ

Hacı Hamza Mahallesi Sıtma Pınar Mevkiinde Mustafa Dağhan'a ait tarladan yıllar önce incir yiyen kimliği belirsiz bir kişi, yediği incirin tarlanın kenarında bulunan siteye ait olduğunu zannediyordu. Kimliği belirsiz kişi yıllar sonra ağacın siteye değil, şahısa ait olduğunu öğrenince, yediği incirin parasını bir plastik bardağın içine koyarak,bir de not bırakarak sahibi ile helalleşti.

Bardağın ağaçta asılı olduğunu gören ve içinde not ve para olduğunu gören çocuklar tarla sahibine haber verdiler.

Kimliği belirsiz kişinin not kağıdında ise" Abi hakkını helal et. Önceki yıllarda bir kaç tane incir yemiştim. Ben onların belkent sitesine ait olduğunu biliyordum. Bu nedenle tadına baktım. Tekrar hakkını helal et"  yazıyordu.

Ağaçta bardağı ve notu gören Berkem Altıntaş " Biz belkent sitesinde oturuyoruz. Buranın sahibi bize yiyebilirsiniz diye izin vermişti. Arada canımız istediğinde gelip incir yiyorduk. Bir gün yine geldiğimizde ağaçta bir bardak içinde para fark ettik. Tarla sahibine haber verdi babam." dedi.

Tarla sahibi Dağhan İncir ağacındaki notu okudu ve 5 lira parayı görünce duygulandı.

HAKKIMIZ HELAL OLSUN

Tarla sahibi Mustafa Dağhan " Hayatta böyle insanlar kaldıysa helal olsun. İnanın çok duygulandım ve şaşırdım. Rahmetli kayınpederim tarafından tarlamızın kenarlarına dikmişti. Canı isteyen yesin diye. Kimse bunu bırakan ve incirlerden yiyen sonuna kadar helal olsun" dedi.

Tarla sahibi Mustafa Dağhan'da, incir ağacındaki para ve notu fark ederek kendisine haber veren çocuklara teşekkür ederek, parayı harçlanmaları için onlara verdi.

2701

Tüm Haberler