Haberler

ÇİFTÇİ'YE BAYRAM ERKEN GELDİ.

25 Temmuz 2019 Perşembe

Demirci'nin alternatif tarım ürünlerinden olan haşhaşın bu yılki fiyat artışı çiftçiyi sevindirirken, 17 kırsal mahallede üretimi yapılan haşhaş kilogram fiyatı 10 lira'dan alınmaya başlandı.

Manisa Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Demirci Ziraat Odası Başkanlığı yaş meyve alım merkezinde yapılan haşhaş alımları kapsamında başta Tekeler, Gömeçler, Sağnıç, Serçeler mahalleleri olmak üzere 17 kırsal mahalleden üretici hasatını yaptığı haşhaşların teslimatına başladı.

Havaların son dönemde yağışlı gitmesi haşhaşta olan kaliteyi de arttırdığı belirtilirken, ürünlerini satan çiftçilerin ödemesinin 1 hafta içersinde hesaplarına yatırılacağı belirtildi. 

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya  yaptığı açıklamada " İlçemizin alternetif geçim kaynakları arasında olan haşhaş üretim rekoltemiz her yıl giderek artmakta. 2017 yılında 4 lira olan haşhaş 2018'de 9 liraya, bu yılda 10 liraya yükseldi. Elbette bu fiyat artışı hem çiftçimizi mutlu ederken, gelecek yıl haşhaş üretmek isteyen çiftçi sayımızda artıyor. Yöremizin ana geçimi Badem, Kiraz, Hünnap ve Zeytin olurken, bu tür ürünlerde çiftçimize kazandırıyor. Yağışların bol olması haşhaşın kalitesini artırdı" dedi. 

15 yıldır haşhaş üreticiliği yaptığını söyleyen Çiftçi Mehmet Yıldız, bu yıl haşhaş kobalaklarımız çok iri ve güzel. 66 balya ürün yetiştirdim. Kilosunu 10 liradan sattım. Allah devletimize zeval vermesin" dedi. 

Tekeler Mahalle Muhtarı Abdurrahman Ünlü ise" mahallemde 57 hane haşhaştan geçimini sağlıyor. Çiftçimiz ürününü değerinde sattığu için çok mutlu. Haşhaşın 2 kez çapası oluyor, Haziran ayı sonunda da kırımını yaptıktan sonra satılıyor" dedi. 

ÇİFTÇİMİZE BEREKET OLSUN

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise yaptığı açıklamada" İlçemizde haşhaş alımı Toprak Mahsulleri Ofisince başlandı. Demirci'nin alternatif geçim kaynaklarından olan haşhaşın bu yılki fiyatı çiftçimizi mutlu etti. İlçemiz artık tarım üretimi ile öne çıkmaya başladı. Hükümetimiz ile birlikte Demirci'de sulu tarımın daha da artması amacıyla baraj ve gölet yatırımları hızla sürüyor. Kılavuzlar barajımız tamamlanarak su tutmaya başladı. İnşallah diğer baraj ve sulama göleti yatırımları tamamlandığında, Demirci artık sulu tarımla güçlü ekonomisi olan bir ilçe haline gelecektir " dedi. 

7277

Tüm Haberler