Haberler

ÖĞRENCİLERİMİZİ KARANFİLLERLE COŞKU İÇİNDE UĞURLADIK

19 Haziran 2019 Çarşamba

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesinin 27. ve Meslek Yüksekokulunun 24. mezuniyet törenleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen dev Türk bayrağı ile mezuniyet yürüyüşü ve törenler gerçekleşti.

Mezuniyet yürüyüşü öncesinde Eğitim Fakültesi Dekanlık binası önünde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, tarafından Demirci'nin yöresel yemeği keşkeği katılımcılara ikram edildi.

Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler için her yıl düzenlenen mezuniyet şenlikleri çerçevesinde yaklaşık 5 bin kişi Eğitim Fakültesi önünden mezuniyet yürüyüşüne katıldı.

Eğitim Fakültesi önünden protokol üyeleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı dev kortej yürüyüşü, Atatürk anıtına kadar devam etti. Demircili esnaflar, vatandaşlar ev ve işyerlerinden korteje karanfiller attılar.

Yürüyüşün arından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüşün ardından Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenleri yapıldı. Törenlerde Fakülte ve Meslek Yüksek okulunda İlk 3'e giren öğrenciler ödüllendirildi.

Temsili diploma töreninin ardından öğrenciler keplerini toplu halde havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Törenlere Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Kaymakam Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk ve daire amirleri katıldı.

2711

Tüm Haberler