Haberler

DEMİRCİLİ KADINLAR, FİLE ÜRETİMİNDEN MEMNUN

7 Şubat 2019 Perşembe

01 Ocak itibariyle naylon poşetlerin ücretlendirilmesi ile bez fileye olan rağbeti arttırırken, el örgü file işi de Demircili kadınların geçim kaynağı oldu.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de Ocak ayı itibariyle bünyesine el örgü kursunu kadınların hizmetine açtı.

Demirci Belediyesi'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne file siparişi vererek, Demircili kadınların yer aldığı örgü kursunda fileler örülmeye başlandı.

Yaklaşık 100 kadın Demirci Belediyesinin sipariş verdiği el örgü fileleri örmeye devam ediyorlar.

Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta, file ören kadınları İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Özcan ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya ile birlikte atölyede ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya " Kurumumuz bünyesinde 817 kursiyer kadın var. Kadınlarımız her kursumuzdan oldukça memnun. Belediyemizin tanıtımı ile de çini işlemede, minyatür halı da siparişler alıyoruz. Kadınlarımızda aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kurumumuza her daim destek veren Belediye Başkanımız Selami Selçuk'a teşekkür ediyorum "dedi.

KADINLARIMIZ TOPLUMUMUZUN TEMELİ

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Demircili kadınlarımızın elleri maharetli. Bu noktada pazar filesi ördürmeye karar verdik. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile görüşerek sipariş verdik. İşleyen Demir ışıldar. Kadınlarımız burada hem bir şey üretmenin mutluluğunu yaşıyorlar, hem de maddi imkanda bir şeyler kazanıyorlar. Burada emek veren kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum "dedi.

2524

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ