Haberler

HASADA BAŞLANDI, ÜRETİCİ MEMNUN !!!

23 Eylül 2018 Pazar

Üretiminde hiç bir zirai ilaç kullanılmayan tamamen doğal haliyle yetişen, Demirci'nin kırmızı altını olarak bilinen hünnap meyvesinin hasadına başlandı.

İçerisinde bulundurduğu A ve C vitamini sayesinde başta şeker hastalığı olmak üzere, astım ve bir çok hastalığa şifa olan bağışıklık sistemini güçlendiren Hünnap meyvesinin üretimi Demirci'de artmaya devam ediyor.

ÜRETİMDE ZİRAİ İLAÇ KULLANILMIYOR

Hünnap üretici Osman Söylenç  " 15 yıldır hünnap üreticiliği yapıyorum. Arazimde 200 ağaçta hünnap üretimi yapıyorum. Geçen yıl 2 bin 500 ton üretim yapmıştım, bu yıl da aynı seviyelerde bekliyorum. Fiyatlardan da memnunuz. 10 ile 15 lira arasında hünnaplarımızı satıyoruz. Hünnaplarımızın üretiminde hiç bir şekilde ne zirai, nede tarım ilacı kullanmıyoruz. Tamamıyla doğal olarak sadece damlama sulama sistemi ile üretim yapıyoruz" dedi.  

Ziraat Odası Başkanı  Mehmet Karakaya " Üreticimizin ürünü değer kazanıyor. Hedefimiz hünnap üretimimiz arttırmak bunun içinde çiftçilerimizi kapama bahçe sistemine yönlendiriyoruz. Hünnap'ın meyvesi şifalı olduğu gibi yaprağı da gelir getiriyor üreticimize.  Gelecek yıllarda Demirci'de hünnap üretimini 200 tonun üzerine çıkaracağız " dedi.

DEMİRCİ HÜNNAP'I FUARLARDA  TANITILIYOR

Demirci Belediyesi'de ilçede hünnap üretimini teşvik ederken, Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen yöresel ürün fuarlarına da katılarak tanıtım yapıyor.

Belediye Başkanı Selami Selçuk " Demirci bir hünnap kenti. Birçok hastalığa şifa olan bu meyvemizi tanıtmak, şifasını herkese ulaştırmak amacıyla yöresel ürün fuarlarına katılıyoruz. Demircimizin gelecek yıllarında bu ürün üreticimize çok kazandıracak. Belediyemiz olarak hünnap üretimini destekliyor ve teşvik etmeye devam ediyor. Üreticimizin ürünü bereketli olsun  "dedi.

3027

Tüm Haberler