Haberler

HACI ADAYLARI, MÜBAREK TOPRAKLARA UĞURLANDI

3 Ağustos 2018 Cuma

Diyanet İşleri Başkanlığınca tüm yurtta Kurban bayramı öncesi hacı adayları mübarek topraklara giderken, Ege Bölgesinin 4'üncü hac kafilesinde yer alan 20 hacı adayı Demirci'den dualarla uğurlandı.

Hac vazifelerini yerine getirmek için hacca gidecek olan 20 hacı adayı Demirci'de düzenlenen programın ardından mübarek topraklara uğurlandı.

Demirci Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen hacı uğurlama programında ilahiler, Kuran-ı Kerim tilaveti okunurken, hacı adaylarına hacca yapacakları ibadetler anlatıldı. Duygusal anların yaşandığı uğurlama programında hacı adayları yakınları ile vedalaştı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz" İslamın şartlarından biri olan hac ibadetini yerine getirmek üzere 2018 yılında ilçemizden 20 hacı adayımız mübarek topraklara gidiyor. Hacı adaylarımızın hac ziyaretinde mutlaka Peygamber efendimizin kabrine giderek dua ve salavat getirmeleri şefaatlerine nail olacaktır. Hacı adaylarımızın usulüne hac vazifelerini yerine getirerek, hacı olarak yeniden ülkemize dönmeleridir" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Mübarek topraklara gidecek hacı adaylarımızın sağ salim yeniden ilçemize dönmelerini temenni ediyorum. Rabbim ibadetlerini kabul etsin. Ülkemizin birlik ve beraberliği için hacı adaylarımız için dua istiyoruz. Hacca büyüklerimizin, kardeşlerimizin yeniden sevdiklerine kavuşmalarını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz tarafından dua okunmasının ardından, hacı adayları aileleri ve yakınları ile vedalaştı.

Mübarek topraklara giden hacı adayları 37 gün sürecek hac ibadetlerinin ardından 10 Eylül'de Türkiye'ye dönüş yapacaklar.

Programa Belediye Başkanı Selami Selçuk'un yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3389

Tüm Haberler