Haberler

BİN 540 DEKARI SULAYACAK BARAJ'DA ÇALIŞMALAR HIZLANDI

25 Mayıs 2018 Cuma

Yatırımlar şehri Demirci'de baraj ve gölet yatırımları aralıksız sürüyor, Bin 540 dekar arazinin suyla buluşacağı Kılavuzlar barajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Demircinin sulu tarımda ekonomisini güçlendirmesi amacıyla yapılan yatırımlar kapsamında Ayvaalan ve Durhasan sulama barajlarında su seviyeleri yüzde yüz doluluk oranına yaklaşırken, diğer bir baraj yatırımı olan Kılavuzlar Sulama barajında 2018 yılında su tutmaya başlayacak.

Kılavuzlar barajını yapan yüklenici firma yaz mevsiminin başlaması ile birlikte şantiyede çalışmalarına hız verdi.  Kılavuzlar Barajı inşaat çalışmaları kapsamında dolgu savak beton imalatı, dolgu işlemleri hızla sürüyor. Diğer yandan baraj inşaatında baraj gövdesinin batardo dolgusu ve sulama sisteminin montajına geçilecek.

AK Parti Demirci İlçe Başkanı Mehmet Acar yaptığı açıklamada " Ülkemizin her noktasında olduğu gibi, Demircimizde de yatırımlar devam ediyor.  İstikrarın olduğu bir ülkede bu  ve benzere yatırımlar ilelebet devam edecektir. Kılavuzlar Sulama barajımızın inşaatı bu yıl sonunda tamamlanarak, su tutması hedefleniyor. İnşallah yapılan bu barajlar ile Demirci ekonomisinde tarımda alanında kalkınmaya devam edecek "dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı açıklamada " Ayvaalan sulama barajımızı geçtiğimiz haftalarda hizmete açtık. Durhasan barajında çalışmalar sona gelirken, su seviyesi burada da yükseldi. Kılavuzlar Sulama barajımızda inşallah 2018 yılında tamamlanarak hizmete girecek. Yaklaşık Bir milyon metreküp su kapasiteli kılavuzlar barajımız Bin 540 dekar araziyi sulayacak. Bu yaz sezonda Ayvaalan ve Durhasan barajlarından çiftçilerimiz sulama sisteminden faydalanabilecekler. Barajlarımız ve sulama göletlerimiz birer tamamlanıyor.Her daim söylediğimiz gibi, bu yatırımlar Devletin ne demek olduğunu, iyi yönetilen bir ülkenin nasıl bu kadar büyük yatırımların yapıldığının da açık bir göstergesi. Allah devletimize zeval vermesin. Demirci sulu tarımda kalkınan bir ilçe yolunda ilerlemeye devam edecektir" dedi.

3531

Tüm Haberler