Haberler

KEDİLER EVSİZ KALMASIN

3 Nisan 2018 Salı

Demirci Belediyesi ve yükseköğrenim öğrencileri tarafından ilçedeki anaokulu ve ilkokullara kediler evsiz kalmasın projesi çerçevesinde hazırlanan kedi evleri okullara dağıtıldı.

Demirci Belediyesi ve Eğitim Fakültesi öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, okullarda öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve sokaklarda yaşayan kedilerin bırakılan kedi evlerinde korunaklı bir şekilde yaşamaları sağlanacak.

Demirci Belediyesi ve Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sınıf Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan " kediler evsiz kalmasın "sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 10 okula kedi evi dağıtımı gerçekleştirildi.

Demirci Belediyesince yaptırılan kedi evleri, Kaymakam Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Uğur Bayil, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ve öğrencilerin katılımıyla kedi evleri okullara bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Uğur Bayil, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ve öğrenciler saha sonra Demirci Belediyesi Sokak Hayvanlarını Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine giderek burada yaşayan hayvanların bakımı ve tesiste yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi edindiler.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Uğur Bayil " Demirci Belediyemizce hazırlatılan kedi evlerini öğrencilerimiz ile birlikte okullara bıraktık. Demirci Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili iş ve işlemleri yaptığı faaliyetler noktasında diğer belediyelere örnek gösterdiğimiz bir belediyedir. Her ilçede böyle bir barınağa ihtiyaç var. Manisa'da 17 ilçeden 9'unda hayvan barınağı mevcut. Bu barınaklardan en iyi çalışanlardan birisi Demirci'dir" dedi.

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ise " Hayvanları bakımevi olsa bile içerisinde hizmetin iyi olması gerekiyor. Demirci sürekli bizim örnek gösterdiğimiz bir ilçedir. Demirci Belediyesinde veterinerlik hizmetleri örnek çalışmalar yapıyor. Hayvan bakımı çok maliyet gerektirmeyen ve vicdan işidir" dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Yaptığımız çalışmaların bu şekilde takdir görmesi bizi mutlu etti. Demek ki doğru yoldayız. Tabi bu çalışmayı takdir görmek için değil, inandığımız için yapıyoruz. Çünkü hayatı paylaştığımız varlıklar. Bizim kadar onlarında yaşamaya hakkı var. Problem kontrolsüz çoğalmaları. Zaman zaman saldırgan olmaları. Bizde bunun önüne geçmek amacıyla veterinerimiz ile tesisimizde kısırlaştırma, yaralı olanlara tedavi işlemlerini burada yapıyoruz" dedi.

3957

Tüm Haberler