Haberler

GENÇLERDEN ALKIŞLANACAK VEFA ÖRNEĞİ

21 Mart 2018 Çarşamba

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘’Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor’’ projesi kapsamında öğrencilerin hasta ve yaşlılarla buluşuyor.

Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okullarının bulunduğu Bahçeler Mahallesi başta olmak üzere mahalle muhtarı vasıtasıyla belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ziyaretlerde bulunarak, ailelerin sağlıkla ilgili ihtiyaçlarına yardımcı oluyor.

Öğrenciler,  koordinatör öğretmenlerin nezaretinde tansiyon, nabız, ateş kontrolü, kilo ölçümleri, son kullanım tarihi geçmiş ilaçların kontrolü ile sağlıklı beslenme, hareket etmenin önemi, gereksiz antibiyotik kullanımı gibi konularda sağlık eğitimleri yaparak farkındalık oluşturuyorlar.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, Okul Müdürü Mehmet Taştekin, proje koordinatör öğretmenleri ve öğrenciler ile birlikte Sinan Mahallesinde Fadime Uzun'u evinde ziyaret ettiler.

Okul Müdürü Mehmet Taştekin yaptığı açıklamada " Bu projeyle öğrenciler, kendi alanları ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirirken milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerini de geliştirme fırsatı buluyorlar. Proje kapsamında yaşlılarımızın ve hastalarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz " dedi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk ise " Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir uygulama. Çocuklarımız yaşlılarımızın kıymetini bu şekilde daha iyi anlayacaklar. Her hafta Cuma günleri belediyedeki yoğun mesaimden fırsat buldukça, yaşlılarımızı ve hastalarımızı evlerinde ziyaret ediyorum "dedi

Fadime Uzun ziyarette Başkan Selami Selçuk'a talepte bulunmasının ardından, Fen İşleri ekiplerine talimat vererek konunun bir an önce çözülmesi talimatını verdi.

3154

Tüm Haberler