Haberler

BULUNMASI MARİFET İSTEYEN MANTAR, FİYATIYLA DUDAK UÇUKLATTI

17 Mart 2018 Cumartesi

Bağışık sistemini güçlendiren ve kanser hastalığına iyi gelen şifalı kuzu göbeği mantarı Demirci'de çiftçilerin ve bayanların ek gelir kaynağı oldu.

Birçok hastalığa şifa olan, kilogram fiyatı dudak uçuklatan kuzu göbeği mantarını Demircili çiftçiler gün boyu dağlarda dolaşarak topluyor. Bahar yağmurlarının ardından güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte  dağlarda ve arazilerde yetişen ve bulunması çok zor olan kuzu göbeği mantarı kilogramı 60 Liradan satılıyor. Vatandaşlar gün boyu topladıkları mantarları akşam mahalleye gelen toptancıya satıyor.

Çiftçi Yunus Bakırlı " Yağmurların bol olması sebebiyle kuzu göbeği mantarı bol. Çok şifalı, kurusu çok daha pahalı. Yılda bir ay çıkan bir mantar türü. Yağmurların erken başlaması ile birlikte Mart ayı başından bu yana arazilerde, tarlalarda bu mantarları topluyoruz. Tadı ve lezzeti ile mükemmel bir mantardır. Kilogramını 60 liradan satıyoruz. Mahallemizin saraycık dağ mevkiinde ormanlık alanda yoğunlukla yetişiyor. Arayan herkes bu mantarı bulamayabilir, çünkü zor bulunan bir mantardır. Günde 2 kiloya yakın topluyorum" dedi.

İcikler Mahalle Muhtarı Hüseyin Dönmez ise " Bu yıl havalar ılık ve yağışlı olması nedeniyle kuzu göbeği mantarı köylüye bayram yaptırdı. Kilosunu 60 liradan vatandaşlarımızın gün boyu arazilerden toplayarak satıyor. Kuzu göbeği mantarı bu aylarda çiftçimize ek gelir kaynağı oluyor" dedi.

3453

Tüm Haberler