Haberler

DEMİRCİNİN İLK BARAJINDA SU SEVİYESİ YÜZDE 90 OLDU

6 Mart 2018 Salı

Yatırımlar şehri Demirci'de baraj ve gölet yatırımları devam ederken, Ayvaalan Sulama barajının ardından, Durhasan barajında da su doldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Demirci'nin ilk sulama barajı olan yapımına başlanan Durhasan sulama barajında çalışmalar tamamlanırken, barajda su seviyesi yüzde 90 seviyesine ulaştı.

Temelden yüksekliği 34 metre yüksekliğinde olan Durhasan Sulama barajında, 833 Bin metreküp su depolanacak.

Durhasan sulama barajında Bin 870 dekar arazi sulanacak.

Belediye Başkanı Selami Selçuk'ta, Belediye meclis üyeleri Mustafa Akın ve Akif Altunbaşak ile birlikte Durhasan sulama barajında giderek alanda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

DEMİRCİ'NİN İLK BARAJ YATIRIMI

Durhasan sulama barajının Demircinin ilk baraj yatırımı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Selami Selçuk " Bilindiği üzere Ayvaalan barajında su doluluk oranı yüzde 60'a ulaştı. Bu yıl Ayvaalan ve çevresindeki arazilerde sulama başlayacak. Durhasan barajında da doluluk oranı şu anda yüzde 90'na ulaşmış durumda. Durhasan mahallemizde de aynı şekilde bu yıl çiftçilerimiz sulamadan yaralanabilecek. İnşallah diğer baraj ve göletlerimiz de tamamlandığında, Demirci tam anlamıyla tarımda kalkınan bir ilçe haline gelecek "dedi.

YATIRIMLARIMIZIN MEYVESİNİ TOPLAMAYA BAŞLIYORUZ

Başkan Selçuk " Demirci'nin gelecek yıllarına hizmet verecek yatırımlar devam ediyor.  Daha önce başladığımız yatırımlarımızın bugün meyvesini toplamaya başlıyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce hastanemizi hizmete açtık. Yeni hükümet konağımız açılmak üzere, Kılavuzlar da hem ilkokul hem de ortaokul binaları bu yıl açıldı. Aynı zamanda İmam Hatip Ortaokulu yeni binasında hizmete başladı. Ortaöğretim kız yurdu tamamlanmak üzere, çalışmalar devam ediyor. Cezaevi inşaatı başlıyor. Biz bugüne kadar hiç bir sözü inanmadan vermedik. Söylediğimiz diğer yatırımlarda ülkemizde istikrarın sürdüğü sürece devam edecektir. Durhasan sulama barajımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Demircimiz için gece gündüz demeden çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

5496

Tüm Haberler

DEMİRCİ BELEDİYESİ HİSAR KAPLICALARI TERMAL TESİS VE APART OTELLERİ

Demirci Belediyesi Termal Tesislerinde Kısmi zamanlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanımız ve daimi sağlık personelimiz bulunmaktadır.

DETAYLI BİLGİ