Haberler

ESKİ DEVLET BAKANI ÖZDAĞLARIN KIZI, TÜRKİYE'NİN VE DEMİRCİ'NİN GURURU OLDU

11 Aralık 2017 Pazartesi

Türk Profesör Asuman Özdağlar, ABD’nin prestijli eğitim kuruluşlarından Massachusetts Institute of Technology’de Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanlığı’na getirildi.

Oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan Türk Prof. Dr. Asuman Özdağlar, ABD’nin prestijli eğitim kuruluşlarından Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanlığı’na getirildi. 43 yaşındaki Özdağlar, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde aldıktan sonra 1996’da gittiği ABD’de yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Belediye Başkanımız Selami Selçuk'ta, Demircinin gururu olan Devlet eski Bakanımız İsmail Özdağlar'ın kızı Profesör Asuman Özdağlar'ı tebrik ediyor görevinde sonsuz başarılar diliyorum "dedi.

ASUMAN ÖZDAĞLAR KİMDİR

Eski devlet bakanı İsmail Özdağlar'ın kızı olan Asuman Özdağlar 1974 yılında doğdu.

MIT’de görevli dünyaca ünlü ekonomist Profesör Daron Acemoğlu’yla evli olan Asuman Özdağlar, üniversite eğitimini 1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı.

Akademik kariyerine MIT'de Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi Departmanı’nda devam eden Asuman Özdağalar, ‘Oyun Teoremi’ ile internet, ekonomi, sosyal ağlar gibi ağların en verimli şekilde düzenlenmesi ve karar kontrol mekanizmalarına uygulanması konusunda önemli katkıları oldu.

Özdağlar, 2014 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün ‘Enformasyon ve Karar Sistemleri Laboratuarı’nın direktörlüğüne atanmıştı.

Özdağlar, Temmuz 2017'den bu yana ise MIT Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri geçici bölüm başkanlığını yapıyordu.

Prof. Dr. Asuman Özdağlar, 1 Ocak 2018'den itibaren Elektrik Elektronik ve Bilgisayar bilimleri bölümü başkanlığına atandı.

Geçtiğimiz günlerde de İlçemiz eşrafından Ahmet Gülsen'in kızı Ahsen Gülsen'de yaptığı çalışmalar ile İsveç'te gündeme olmuştu. 

17889

Tüm Haberler