Haberler

DEMİRCİ FİGANİ EFENDİ ERİĞİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

25 Haziran 2024 Salı

Demirci’de üretimi yapılan şifalı figani efendi eriği Türk Patent Marka Kurumunca coğrafi işaret tescilini aldı.

Demirci Kaymakamlığı, Demirci Belediyesi ve Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "Figan-i Efendi Eriği Coğrafi İşaret Tescil Danışmanlığı" projesi kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan Demirci Figani Efendi Eriği coğrafi işaret tesciline kavuştu.

Demirci’de yılda 300 ton üretilen figani efendi eriği için Demirci Kaymakamlığı proje ofisince Figan-i Efendi Eriği Coğrafi İşaret Tescil Danışmanlığı projesi hazırlandı.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2021 yılı Teknik Destek Programında desteklenen proje 2022 yılı Ocak ayında Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapıldı.

2 yıl süren çalışmanın ardından 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 41. Maddesi kapsamında 1598 – Mahreç İşareti ile “Demirci Figani Efendi Eriği” Türk Patent ve Marka Kurumunca 2024 yılı Haziran ayında coğrafi işaret tescilini aldı.

Belediye Başkanımız Erkan Kara yaptığı açıklamada “ Tarım kenti Demirci’mizde yetişen tarım ürünlerimizi tanıtmaya gayret ederken, bir yandan da coğrafi işaret tescilini alması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz Nisan ayında Demirci Kirazı coğrafi işaret tescili almıştı. Şimdi de Demirci Figani Efendi eriği de coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka kurumunca onaylandı. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, proje çalışmalarına emek veren Demirci Kaymakamlığı proje ofisine teşekkür ediyorum “dedi.

İlçeye özgü ürünlerin marka değerinin ve tanınırlığının artırılması amacıyla yapılan teknik destek programları doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kaymakamımız Adem Kaya, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 41. Maddesi kapsamında 1598 – Mahreç İşareti ile “Demirci Figani Efendi Eriği” tescillendi. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. "dedi.

1211

Tüm Haberler