Haberler

DEMİRCİ AKINCILARI 7. MİLLİ BİLİNÇ KAMPI BAŞLADI

26 Ağustos 2023 Cumartesi

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı" başladı.

Türkiye İzcilik Federasyonunun organizasyonuyla 10 ilden Manisa'nın Demirci ilçesine gelen 200 izci, hazırlıklarını yaparak Sarıçayır Kamp Alanı'na yerleşti.

İzciler Sarıçayır kamp alanında düzenledikleri bayrak teslim töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

Açılış töreninde konuşan Demirci Kaymakamı Adem Kaya "Buralar önemli topraklar. Milli Mücadelede kahramanlarımız o dönemde yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden düşmanla mücadele etti. Düşmanı bu topraklara sokmamak için canlarını feda etti. Biz bugün buralarda rahat bir şekilde dolaşabiliyorsak onlara minnettarız. Verimli bir kamp olacağına inanıyoruz." dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonundan kamp sorumlusu Ercan Öztürk “ Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampımız başladı. Bu yıl 7. Kampı düzenliyoruz Demirci’de. Kampımız 7 gün sürecek. Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampına 10 ilden 200 izci ve izci lideri katılıyor. Kampı burada 7. Kez düzenlememizin ana sebebi bu topraklarda Kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük yarar gösteren Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı, Gördesli Makbule, Parti Pehlivan, Usturumcalı Halil Efe ve Demirci Akıncılarının verdiği mücadeleleri genç izcilerimize anlatmak. Şanlı tarihimizin milli bilincini kazandırmak” dedi.

Muğla İzcilik Kulübünden İpek Elif Şimşek “ Demirci’ye ilk kez geliyorum. Burası Kurtuluş savaşının başladığı ilk topraklar. Kaymakam İbrahim Ethem beyin komutasında düşmana karşı verilen mücadeleleri öğreneceğiz “dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda büyük mücadelelerin verildiği topraklarda 5 gün sürecek kampta, tarih öğretmenleri ve akademisyenlerce, Demirci Akıncılarının düşmana karşı verdiği mücadeleler anlatılırken, ilçenin tarihi, kültürü ve el sanatları da tanıtılacak.

Demirci Akıncıları Milli Bilinç kampı, 01 Eylül 2023 tarihinde sona erecek.

Haberin videosunu izlemek için bağlantı adresine tıklayın https://www.youtube.com/watch?v=I15yI5qHFjg

1003

Tüm Haberler