Haberler

DEMİRCİ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU, KULAKLARIN PASINI SİLDİ

13 Ocak 2023 Cuma

Demirci'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kurulan ev hanımı, esnaf, kamu görevlisi ve vatandaşlardan oluşan Türk Müziği korosu ilk konserini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce “ Şarkılar Bizi Söyler, Bizde Şarkı Söyleriz “ projesi kapsamında Demirci Halk Eğitimi Merkezince kurulan Türk Müziği korosu yaklaşık 3 ay süren çalışmaların ardından ilk programını yaptı.

Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi konferans salonunda Demirci Belediyesinin destekleri ile düzenlenen programa Demirci Kaymakamı Adem Kaya, eşi Halide Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk, İlçe protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya “ Her zaman söylediğimiz gibi ikinci eviniz olarak Halk Eğitimi merkezine bekleriz, siz gelemiyorsanız biz geliriz mottosu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında 10 Bin kursiyer sayısına ulaştık. Kurumumuza hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Adem Kaya’ya ve Belediye Başkanımız Selami Selçuk’a teşekkür ediyorum. Koromuz 3 ay boyunca hazırlandı. Kurumumuz olarak bundan sonra da Türk müziği korosu ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şeref Güncan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş’ta, programda bir konuşma yaparak koroya katılanları tebrik ederek, destek veren Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk’a teşekkür ettiler.

Yoğun bir katılım olduğu programda orkestrada TRT İzmir Radyosu saz sanatçıları yer alırken, Türk Müziği korosunun şefliğini Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Hayati Cezayirlioğlu yaptı.

Koroda ev hanımları, kamu görevlileri, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlar yer alırken, Türk Sanat Müziğinden 21 eser seslendirildi.

Katılımcılar koro ile birlikte şarkılara eşlik ederlerken unutulmayacak bir akşam yaşadılar.

Yaklaşık 2 saat süren Türk Müziği korosu programının sonunda Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve ilçe protokolü de koroya katılarak samanyolu şarkısını hep birlikte söylediler.

Programın sonunda Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından koro şefi Hayati Cezayirlioğlu’na çiçek ve kağıt rölyef tablo hediye ettiler.

NOT : Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Müziği Korosunun tam programının görüntüleri önümüzdeki günlerde Demirci Belediyesi/YouTube kanalından yayınlanacaktır.

1055

Tüm Haberler