Haberler

KURBAN KESİM ELEMANI KURSU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

5 Temmuz 2022 Salı

Demirci'de son yıllarda kurs faaliyetlerinde önemli çalışmalar yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurban bayramı öncesinde önemli bir çalışma daha gerçekleştirdi. 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce geçtiğimiz haftalarda duyurulan " Kurban Kesim Elemanı " kursu için 18 kişi başvuruda bulundu. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen " Kurban Kesim Elemanı " kursunda ilk olarak kurum bünyesinde iş güvenliği eğitimi verildi. 

İlçe Müftülüğünce de kursiyerlere eğitim verilirken, İlçe Tarım Müdürü Faruk Şenyurt tarafından da Demirci Belediyesi Mezbahazında uygulamalı kurban kesimi anlatıldı. 

20 saatlik kursu başarı ile tamamlayan 18 kursiyere belgeleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne verildi. 

5 yılda 142 kursiyeri belge sahibi yaptıklarını ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çetinkaya " Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle ilçemizde yapılacak kurban kesim vecibelerinin doğru ve hijyen şartlarında gerçekleşmesi ve bu bağlamda ilçemizin ihtiyaç duyduğu kurban kesim elemanlarının yetiştirilmesi amacıyla müdürlüğümüzce "Kurban Kesim Elemanı" kursunu gerçekleştirdik. Kursumuzun sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Müftülüğüne, Tarım Müdürlüğüne ve Demirci Belediyesine teşekkür ediyorum "dedi. 

952

Tüm Haberler