Haberler

DEMİRCİ'Yİ MEZUNİYET COŞKUSU SARDI

11 Haziran 2022 Cumartesi

Demirci'de geleneksel olarak yapılan mezuniyet şenlikleri ve törenleri bu yılda coşku içerisinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Covid-19 salgını sebebiyle 2 yıldır yapılamayan mezuniyet şenlikleri bu yıl muhteşem organizasyonlar ile gerçekleşti. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'nin 30. ve Demirci Meslek Yüksekokulunun 27. mezuniyet törenleri 10 Haziran Cuma günü ilk olarak fakülte kampüsünde halk oyunları gösterisi ile başladı. 

Geleneksel keşkek ikramı Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Celal Bayar Üniversitesi Rekötr Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali Daşman tarafından yapıldı. 

Keşkek ikramının ardından Eğitim Fakültesi önünden mezuniyet yürüyüşü başladı. 

Demirci Akıncıları Derneği tarafından mezuniyet kortejine Atatürk İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla kısa sunum gerçekleştirildi. 

Kortej daha sonra üniversite caddesi üzerinden çereşe meydanına ve sonrasında da belediye hizmet binası önüne kadar coşku içerisinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Mezuniyet yürüyüşünde protokol vatandaşlara karafil atarken, aileler evlerinin balkonlarından ve esnaflarda işyerlerinden öğrencilere karanfiller atarak mezuniyete renk kattılar. 

Kortej belediye hizmet binası önüne geldiğinde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin ve Demirci Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali Daşman tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yaptılar. 

Çelenk töreninin ardından protokol Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında mezuniyet törenlerine geçti. 

Mezuniyet törenlerine Demirci Kaymakamı Adem Kaya, eşi Halide Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, eşi Güzide Selçuk, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Çetin, Akademisyenler ve protokol katıldı. 

Törende saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Selami Selçuk, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali Daşman, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çetin ve Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz tarafından konuşma yapıldı. 

Konuşmaların ardından 2021 - 2022 Akademik yılında dereceye giren öğrencilere belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. 

Mezuniyet törenleri öğrencilerin kep fırlatması ile sona erdi. 

1277

Tüm Haberler